Psiholog Iasi, Depresia psihotica

psiholog iasi simona curelaru

 

 

Psiholog Iasi, Definitia depresiei psihotice

 

Depresia psihotică este o formă severă de depresie în care individul suferă o ruptură de realitate. Pacienții pot avea iluzii, halucinații sau gândire dezorganizată. Unii pacienți sunt de asemenea paranoici și au probleme de gestionare a furiei. Trăsăturile psihotice care sunt prezente în această formă de depresie sunt similare cu schizofrenia, deși există unele diferențe.

Diferența dintre depresia psihotică și schizofrenie

Persoanele diagnosticate cu schizofrenie pot deveni deprimate. Deci, cum observăm diferența dintre schizofrenia cu depresie și depresia psihotică? Diferența este importantă pentrul modul în care acestea sunt tratate și diagnosticate.

Cea mai mare diferență dintre schizofrenie și depresia psihotică este aceea că, în depresia psihotică, pacientul admite adesea că halucinațiile, iluziile și distorsiunile gândirii nu sunt reale. El înțelege că suferă de o tulburare psihică și că aceste gânduri nu se bazează pe realitate. Pacienții cu schizofrenie cred că gândurile, halucinațiile și iluziile sunt reale.

Simptomele depresiei psihotice

Depresia psihotică are o varietate de simptome. Pe lângă simptomele depresiei severe, există, de asemenea, simptome psihotice. Nu toți cei cu depresie psihotică vor experimenta aceleași simptome. Este foarte rar ca individul să prezinte fiecare dintre simptomele posibile ale depresiei și psihozei.

Simptomele  depresiei sunt:

Plâns, sentimente de tristețe sau lipsă de speranță

Iritabilitate

Pierderea interesului pentru majoritatea activităților

Modificări ale somnului, cum ar fi insomnia sau hipersomnia

Oboseala și lipsa de energie

Modificări ale apetitului, cum ar fi lipsa poftei de mâncare sau consumul excesiv de alimente

Creșterea anxietății și a sentimentelor de neliniște

Gândire și mișcări încetinite

Vină, sentimente de inutilitate

Dificultati de concentrare sau de gândire

Gânduri de sinucidere sau moarte

Simptome psihotice

În depresia psihotică, veți avea unele dintre simptomele depresiei, precum și simptomele psihozei. Când cel puțin unul sau două dintre aceste simptome psihotice sunt prezente în timpul unui episod de depresie, diagnosticul este depresie psihotică.

Imobilitate fizică

Creșterea agitației

Insuficiență cognitivă, cum ar fi  memorie slabă și gândirea dezorganizată

Ipohondrie

Halucinaţii

Delirul

Paranoia

Această tulburare psihică se vindecă cu ajutorul unui psiholog și al unui psihiatru, prin intermediul psihoterapiei, consilierii psihologice, și al medicației.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.

 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published