Tulburari emotionale, anxietate, depresie

Anxietatea este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment difuz de insecuritate, de neliniște, în legătură cu un pericol potențial sau perceput. În unele cazuri, pericolul care induce starea de anxietate nu este conștientizat de cel afectat, aceasta resimțind o stare de neliniște, fără a putea numi pericolul față de care resimte această neliniște. Atunci când nu este conștentizată, anxietatea poate lua forma unor simptome exclusiv fizice, din această cauză, cei afectați putând ajunge să creadă că suferă de o afecțiune organică.

Depresia clinică este o stare afectiva de tristețe, lipsă de energie vitală, care persistă  perioade îndelungate.

Simptomele  durează mai mult de două săptămâni, și sunt de o severitate care împiedică desfășurarea normală a activităților zilnice.

Spre deosebire de credința populară, chiar și cazurile de depresie severă pot fi tratate și vindecate.

Tratamentul constă în psihoterapie și medicație.

Aceste tulburări psihice se vindecă cu ajutorul unui psiholog și al unui psihiatru, prin intermediul psihoterapiei, consilierii psihologice, și medicației.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog de copii din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați