Psiholog Iasi, Va poate ajuta un test de anxietate?

 

 

Psiholog Iasi, Va poate ajuta un test de anxietate?

 

Cu toții avem de-a face cu anxietatea la un moment dat și dacă doriți să faceți un test pentru a vă da seama dacă aveti nevoie de un psiholog sau pentru a vedea unde vă situați în comparație cu alte persoane, un test anxietate vă poate ajuta. Există tipuri diferite de teste de anxietate in functie tipul de anxietate pe care îl masoara ,de aceea, este important sa va adresati unui psiholog, care va alege un test care masoara tipul de anxietate de care suferiti.

 

Ce este anxietatea?

Tulburările de anxietate afectează peste 20 de milioane de americani și pot varia de la o stare simpla de stres, până la tulburari anxioase de intensitate severa. Anxietatea este un sentiment de îngrijorare, frică sau neliniște generală, care poate devini excesiv de intensa și poate fi însoțită de atacuri de panică și comportamente compulsive. Anxietatea este adesea determinată de gândirea disfunctionala a individului in cauza.

O persoană care suferă anxietate este tensionată, agitată și are o teamă autentică fata de stimulul care provoacă anxietatea, pe care il percepe ca fiind un „pericol”, chiar dacă acest pericol nu este real.

 

Ce este un test de anxietate?

Un test de anxietate consta in întrebări cu alegeri multiple. Acestea investigheaza modul în care reacționezi in diferite situații, pentru a determina dacă suferi sau nu de anxietate și la ce nivel de intensitate. Există, de asemenea, teste care determină severitatea simptomelor dvs. in situatia in care constientizati că suferiti de anxietate.

Testele contin intrebari despre simptome specifice, cum ar fi furnicături sau dificultăți de respirație. Testul vă va întreba cât de des vă simțiți într-un anumit mod și urmareste situațiile comune în rândul persoanelor care sunt deja diagnosticate cu tulburări de anxietate.

Există, de asemenea, teste pentru masurarea starii de stres, care nu trebuie confundate cu testele de anxietate. Aceste teste determină cât de ridicat este nivelul dvs. de stres și modul în care îl gestionați și, desi puteți simți anxietate și stres simultan, anxietatea este o tulburare mentala care necesita ajutor de specialitate( psiholog si psihiatru), în timp ce stresul reflecta cât de solicitanta este o situație pe care o traversati.

Testele de anxietate durează intre 2-15 minute, în funcție de cât de complexe sunt. Totuși, durata testului nu determină neapărat eficacitatea acestuia. Testul trebuie urmat doar in prezenta unui psiholog, sau la recomandarea acestuia.

Testele de anxietate sociala va adreseaza întrebari despre cum vă simțiți în situații sociale, dacă evitați contactul cu oamenii și dacă aveți comportamente repetitive sau strategii de coping pe care le utilizați atunci când deveniți anxioși în aceste situații.

Testul tulburării de anxietate generalizata este mai util, deoarece va determina cât de severă este anxietatea dvs. și dacă aveți o tulburare anxioasa. Deși testul in sine nu ofera un diagnostic precis, acesta va indica severitatea anxietății tale, fiind un puct de plecare in demersul de psihodiagnostic al psihologului clinician.

Există, de asemenea, teste care masoara starea de anxietate zilnica, care pot determina cât de anxios sunteți într-o anumită zi, si este ideal pentru urmărirea comportamentelor. Dacă aveți în vedere să vizitați un psiholog, acest tip de test va ajuta sa monitorizati indeaproape starea de anxietate zilnica, fiindu-i de ajutor ulterior psihologului clinician care va va diagnostica.

Un test de indentificare a tulburararii de personalitate anxioase va ofera indicații in legatura cu predispozitia dvs. de a dezvolta o tulburare anxioasa.

Un test de atac de panică va determina dacă acele simptome ciudate pe care le traiti sunt sau nu atacuri de panică. Multe persoane suferă de anxietate, dar este posibil să nu aibă o reacție suficient de severă pentru a fi considerată un atac de panică. Dacă vă confruntați cu atacuri de panică este important să urmati tratament psihologic si psihiatric. Testul nu va opri atacurile de panica, dar identificând factorul declansator al acestora și vorbind cu un psiholog, este punctul de plecare al demersului terapeutic.

 Un alt test care îi poate ajuta pe cei care au anxietate este un test care masoara TOC (tulburarea obsesiv-compulsiva). Gandurile obsesive si ritualurile sunt adesea prezente in tabloul clinic al anxietatii.

Pentru persoanele cu anxietate, TOC este un mecanism de coping.

Retineti că un test de anxietate nu este menit să diagnosticheze sau să trateze o tulburare de anxietate, si el trebuie urmat doar in prezenta unui psiholog, sau la recomandarea acestuia.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.