Psiholog Iasi, Urmati corect tratamentul psihiatric!
Dacă ați fost diagnosticat cu o tulburare psihica, următorul pas este să învățați cum să vă gestionați boala în cel mai bun mod. Vestea bună este că dacă folosiți bine resursele dvs., daca aveți grijă de sănătatea dvs. fizică, daca sunteti atent la semnele de avertizare și rămâneți deschisi cu privire la găsirea de soluții, puteti avea o calitate buna a vietii.
Este foarte important sa va luati tratamentul corect!
Medicul psihiatru iti prescrie medicamentele și monitorizează evolutia tratamentului. Există, de asemenea, unele lucruri pe care trebuie să le faci pentru a facilita acest proces. În primul rând, trebuie să iti iei medicamentele conform prescripțiilor. Primul pas foarte important este să te asiguri că ai medicamentele atunci când ai nevoie de ele. Fii atent la aprovizionare și cumpara tratamentul din timp, daca crezi că vei rămâne fără. Dacă călătoresti, asigura-te că ai suficiente medicamente pentru întreaga călătorie.
Luați-vă medicamentele în fiecare zi la ora stabilită. Nu săriți o doză, decât dacă medicul vă spune să faceți acest lucru. Dacă simțiți că aveți nevoie de mai puține medicamente, discutati cu medicul pentru a reduce doza. Încercarea de a reduce sau de a opri medicamentatia pe cont propriu poate duce la două probleme diferite. În primul rând, există efectul de recul în care simțiți simptomele inițiale, uneori mai intens ca inainte. In al doilea rand, oprirea medicamentatiei poate provoca brusc simptome ca insomnie, agitație, amețeli sau dureri de cap.
Un alt aspect la care trebuie să fiți atenți este modul în care luați medicamentele. Încercați să le luați la aceeasi ora în fiecare zi. Dacă psihiatrul tău spune că trebuie să le iei dupa masa, întreabă-l dacă există o anumită cantitate sau tip de alimente pe care trebuie să le consumi inainte de a lua tratamentul.
Discutati cu psihiatrul întotdeauna despre orice simptome sau modificări de dispoziție, daca acestea apar. Dacă aveți simptome deranjante intense, apelati la medic mai devreme decat ati stabilit. Nu uitați că medicul nu vă poate ajuta dacă nu comunicați cu el!
Când vi se prescrie un medicament nou, întrebați-vă medicul la ce să vă așteptați. Aflați dacă există efecte secundare pe care să le urmăriți și informati doctorul dacă ele apar. Este important să aveți răbdare cu noile medicamente, deoarece de multe ori durează câteva săptămâni pana tratamentul isi face efectul. Întrebați cât timp dureaza pana pastilele isi fac efectul, și discutați cu medicul dvs. dacă nu observati schimbari pozitive dupa aceasta perioada.
Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!
Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.