Psiholog Iasi, Tulburarea de personalitate pasiv-agresivă
Acești indivizi tind să fie extraordinar de agreabili și politicoși. Când interacționați cu ei sau le cereți ceva, ei acceptă cu ușurință orice planuri sau idei. Totuși, când sunt singuri, sau atunci când este vorba de executarea a ceea ce au spus că vor face, devin mult mai puțin plăcuți. Pasivitatea este un stadiul de acceptare, dar agresivitatea apare după.
Aceste persoană își manifestă nemulțumirea, fără a se exprima verbal. Chiar și după ce au început să manifeste agresivitate și ostilitate, ei pot încă să insiste că sunt de acord cu planul original, sau chiar că nu sunt supărați. Această atitudine este contracarată de comportamentul lor.
Semne și simptome ale tulburării de personalitate pasivă-agresivă
De unde știi dacă o persoană cunoscută are o tulburare pasivă-agresivă a personalității? Ei bine, există mai multe semen pe care ar trebui să le urmăriți. Această tulburare poate provoca dificultăți extreme pentru individul care suferă din cauza ei, deoarece întâmpină probleme în relațiile profesionale, să nu mai vorbim de cele personale. Acești indivizi pot sau nu să-și dea seama ce fac, dar comportamentul pe care îl au în general va cauza probleme în relațiile cu cei din jurul lor.
- Critica frecventă a ideilor sau acțiunilor altora
- Amânarea continuă sau uitarea
- Ineficiența în îndeplinirea sarcinilor atribuite
- Cinicism sau ostilitate față de ceilalți
- Încăpățânare când li se cere ajutorul
- Reclamații despre lipsa de apreciere pentru lucrurile pe care le fac
- Resentimente față de ceilalți pentru nevoile sau cererile lor
- Iritabilitate
- Amânarea intenționată a sarcinilor solicitate de alții
- Pesimism continuu asupra rezultatelor diferitelor evenimente sau situații
- În mod intenționat fac greșeli pentru a creea inconveniențe
Cauzele tulburării de personalitate pasiv-agresive
Această tulburare este considerată un efect secundar al altor tulburări, mai degrabă decât o tulburare separată. Cauza, totuși, nu este cu adevărat cunoscută. Ceea ce știm este că există factori genetici, precum și factori de mediu care joacă un rol major în dezvoltarea acestei tulburări de personalitate. Acest tip de tulburare poate să înceapă și să se dezvolte în timpul copilăriei. Scăderea stimei de sine, abuzul, neglijarea și chiar abuzul de substanțe pot influența dezvoltarea acestei tulburări.
Există, de asemenea, mai multe tulburări diferite și probleme de sănătate care pot duce la apariția acestui diagnostic. Acestea pot include ADHD, stresul, depresia, tulburari de comportament, tulburarea de sfidare-opoziție, schizofrenia, abuzul de alcool, și altele. Dacă aveți oricare dintre aceste afecțiuni, discutați cu medicul despre alte posibile afecțiuni care ar putea apărea împreună cu ele.
Dacă suferiți de această tulburare, apelați la un psiholog bun.
Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.