Psiholog Iasi, Tratametul tulburarii de personalitate pasiv-agresive
Când vine vorba de această tulburare, există diferite modalități prin care comportamentul poate fi tratat. În primul rând, este esențial să se determine dacă există o altă tulburare care cauzează acest tip de comportament. În această situație, tratarea acestei tulburări poate contribui la diminuarea acțiunilor și a izbucnirilor pasiv-agresive. Prin continuarea tratamentului până la finalizare, individul poate fi capabil să depășească gândurile și acțiunile, și poate evita tratamentul specific pentru această tulburare.
Terapia este una dintre cele mai bune modalități de a lucra pentru îmbunătățirea comportamentului dumneavoastră. A lucra cu un psihoterapeut vă poate ajuta să descoperiți problemele pe care le aveți, și să conștientizați când apar comportamentele disfuncționale. Prin învățarea unui comportament mai bun, veți fi mai bine pregătiți pentru viața dvs. Această schimbare necesită o gândire obiectivă, strategii de coping, și multe altele.
Învățarea unui comportament asertiv poate fi, de asemenea, o metodă excelentă de terapie pentru o persoană cu această tulburare. Gândirea asertivă vă învață cum să vă exprimați propriile gânduri și idei mai eficient. În acest fel, veți putea exprima propriile opinii într-un mod sănătos, care nu necesită comportamente pasiv-agresive, și vă va ajuta să aveți mai mult succes în viața personală și profesională. Veți învăța să gestionați într-un mod funcțional comportamentele negative care pot apărea atunci când considerați că nu sunteți înțeles sau luat în serios. Fiind capabil să identificați comportamentul înainte de a avea loc este esențial, precum și să gândiți cu atenție și claritate înainte de fiecare acțiune.
Ce înseamnă un diagnostic pentru tine
Dacă sunteți diagnosticat cu această tulburare, aceasta poate însemna o anumită dificultate pentru dvs., dar în același timp este ceva care poate fi tratat. Cel mai important este că veți căuta ajutor profesional cât mai repede posibil pentru a începe să lucrați la construirea unei vieți mai sănătoase și mai reușite. Este important să învățați să recunoașteți comportamentele pasiv-agresive cât mai repede posibil, deoarece acesta va fi primul pas spre oprirea acestor comportamente, și schimbarea comportamentului disfuncțional într-unul asertiv.
De asemenea, este important să urmați cursuri de asertivitate pentru a vă construi stima de sine (care poate fi un aspect fundamental al acestei tulburări), precum și abilitatea dumneavoastră de a vă exprima gândurile sau opiniile într-un mod echilibrat. Lucrand asupra acestor aspecte, îți vei îmbunătăți calitatea vieții. Totuși, simptomele ar putea apărea din nou, și depinde de tine să înveți cum să le identifici și să dezvolți modalități mai sănătoase de a le gestiona, de fiecare dată când apar.
Nu trebuie să lăsați acest diagnostic să vă definească. Deși nu există o "vindecare" totală a acestei tulburări, învățarea modului de a gândi înainte de a acționa,de a fi mai asertiv, vă poate ajuta să opriți impulsul de a vă comporta disfuncțional.
Dacă suferiți de această tulburare, apelați la un psiholog bun !
Apelati la un psiholog bun din Iasi !
Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.