Psiholog Iasi, Tipuri de psihoterapie ale copilului

 

 

Psiholog Iasi, Tipuri de terapie ale copilului

 

Există mai multe moduri diferite în care psihologul ar putea aborda copilul dvs., pentru a afla ce îl  deranjează, sau cum ar putea să facă față unei situații dificile. Fiecare dintre  tipurile de terapie îl va ajuta pe copil în moduri diferite, ea putând  fi utilizată singură sau împreună cu alte forme de psihoterapie. Este important să discutați cu psihologul  despre tipurile de terapii benefice pentru copilul dvs. Acest lucru vă poate ajuta să alegeți mai bine un psiholog care să se potrivească nevoilor specifice ale copilului dumneavoastră.

Psihoterapia prin joc - Acest tip de terapie va permite copilului  să joace jocuri sau să deseneze pentru a se exprima. Acest lucru îi permite, de asemenea, să-și exprime temerile sau emoțiile în moduri pe care altfel nu le pot face. Este ideal pentru copiii mici,  permitându-le acestora să-i comunice psihologului despre modul în care se simt, fără a folosi cuvintele.

Psihoterapia de grup - Copiii sau chiar adolescenții pot beneficia de terapia de grup, unde se întâlnesc cu alți copii și adolescenți care se confruntă cu aceleași probleme. Acești copii sunt încurajați să formeze o comunitate, și să creeze legături, care să îi ajute să depășească timiditatea sau alte dificultăți.

Psihoterapia cognitiv-comportamentală  este o formă de terapie pentru toate vârstele, dar pentru copii, este chiar mai eficientă pentru problemele de atenție, fobii sau obsesii. Unele dintre tehnicile importante sunt exercițiile de relaxare, jurnalele, și alte metode, care ajută la schimbarea problemelor comportamentale specifice.

Psihoterapia familiei - În cazul în care familia dvs. trece printr-o perioadă dificlă, poate fi o idee bună să apelați toți la un psiholog. Acest lucru va permite întregii familii să învețe mai multe despre cum să interacționeze unul cu celălalt, și despre cum să se ajute unul pe altul.

Psihoterapia individuală - Formele tradiționale de terapie implică dialogul dintre copil și psiholog. În acest tip de terapie, aceștia pot vorbi despre orice (sau terapeutul poate ghida sesiunea către un anumit subiect).

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau psihoterapeut de copii din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.