Psiholog Iasi, Tipuri de nevrozism

 

 

Psiholog Iasi, Tipuri de nevrozism

 

Există patru tipuri principale de nevrozism, așa cum sunt definite de un studiu realizat în 1965. Deoarece cercetările și studiile au fost efectuate de-a lungul anilor, înțelegerea acestor tulburări a evoluat și s-a dezvoltat.

 

Tulburarea obsesiv-compulsivă

În nevroza obsesiv-compulsivă individul are gânduri sau impulsuri obsesive pe care nu le poate ignora, indiferent cât de mult încearcă. În mod obișnuit, gândurile obsesive duc la acțiuni compulsive care, în sine, pot părea lipsite de sens, dar individul se simte obligat să repete acțiunile mereu.

Persoanele cu tulburare obsesiv-compulsivă suferă de gânduri sau îngrijorări persistente (obsesii) și folosesc ritualuri sau comportamente repetitive (compulsii) pentru a-și ușura anxietatea.

 

Perfecţionism

O cantitate moderată până la severă de perfectionism poate fi considerată o formă ușoară de nevroză obsesiv-compulsivă. Perfecționiștii nevrotici sunt extrem de solicitați de ei înșiși, ei urmărind să atingă un nivel de performanță extrem. Ei nu simt niciodată că eforturile lor sunt satisfăcătoare și nu pot să-și relaxeze standardele. Un studiu sugerează că perfecționismul sever ca tulburare nevrotică se datorează așteptărilor nerezonabil de mari stabilite de părinți în copilărie.

 

Paranoia

În timp ce paranoia severă poate fi un simptom al unor tulburări mentale grave, cum ar fi schizofrenia sau tulburarea bipolară, paranoia ușoară poate fi o nevroză. Ca tulburare nevrotică, paranoia se prezintă ca suspiciune și neîncredere nerezonabilă. Suspiciunea și neîncrederea pot provoca dificultăți în formarea relațiilor. Persoanele paranoice simt că există întotdeauna cineva care le vrea răul.

 

Isteria

Nevroza isterică este definită ca tulburare de conversie sau tulburare disociativă. În tulburarea de conversie individul transformă stresul și anxietatea în simptome fizice, cum ar fi durerea sau pierderea vederii sau auzului.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!

 Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.