Psiholog Iasi, Tehnica vizualizarii

 

 

Psiholog Iasi, Tehnica vizualizarii

 

Vizualizarea este o tehnică prin care o persoană își creează o  imagine în minte. Este adesea folosită în scopuri terapeutice. Vizualizarea este o tehnică abstractă, pe care oamenii o folosesc pentru a-și relaxa mintea și corpul. Folosind vizualizarea, vă puteți imagina ceva calmant, cum ar fi o plajă sau un  apus de soare, pentru a vă ajuta să vă relaxați. Acesta poate fi, de asemenea, folosită pentru a vă imagina o situație sau o acțiune pe care urmează să o desfășurați, în vederea pregătirii. Unii folosesc exerciții de vizualizare pentru calmarea creierului. Puteți începe prin a vă închide ochii și a respira profund, pentru a vă concentra și pentru a vă imagina o locație în care vă simțiți liniștit.

Scopul vizualizării

Unul dintre scopurile vizualizării este să te relaxarea. De multe ori, vizualizarea este folosită împreună cu atenția, ca instrument de reducere a stresului. Atunci când se confruntă cu un atac de panică, o persoană ar putea folosi o tehnică de vizualizare pentru a se relaxa.

Cum să folosiți vizualizarea într-un mod eficient

Când suntem copii, imaginația noastră este foarte bogată. Ne putem imagina în locuri fantastice cu superputeri. Când devenim adulți, este mai greu să ne angajăm simțurile în același mod în care o facem în copilărie. Dar vizualizarea este o șansă de a ne exersa imaginația. S-ar putea să vă întrebați cum să vă folosiți imaginația pentru a vizualiza ceea ce doriți să faceți. Una dintre cele mai bune moduri de a utiliza vizualizarea este atunci când țineți cont de mintea și corpul dumneavoastră. Vizualizarea este folosită cel mai bine împreună cu meditația. Deci, vă imaginați un loc sau un scenariu calm, dar, de asemenea, vă angajați cu simțurile și corpul dumneavoastră. Nu evadați neapărat în acel loc. În schimb, sunteți pe deplin angajat și prezent în locul în care vă aflați, și folosiți vizualizarea ca instrument de relaxare.

Care sunt modalitățile prin care puteți utiliza vizualizarea pentru a reuși în viața voastră?

În plus, față de relaxare, vizualizarea poate fi utilizată pentru a vă ajuta să vă imaginați viitorul. Nu este vorba doar de găsirea unei modalități de relaxare. Vă poate ajuta să vă transformați viața. Puteți să vă gândiți la ceea ce doriți să se întâmple în viața voastră, și să vă imaginați acest eveniment întâmplându-se. Vizualizarea vă poate ajuta să vă relaxați, să faceți față anxietății și este de asemenea folosită pentru atingerea scopurilor. Să presupunem că vă doriți să conduceți o corporație. Dacă doriți să fiți CEO al unei companii, de exemplu, vă puteți imagina în acest rol, ca fiind un profesionist puternic. Scrieți obiectivele pe o bucată de hârtie, reamintiți-vă de obiectivele dvs. zilnic. Setați-vă obiectivele pe termen scurt și  pe termen lung, dar asigurați-vă că vizualizați în minte ceea ce doriți să faceți în viața voastră. Imaginați-vă viitorul și vedeți-vă acolo. Dacă întâmpinați  dificultăți în aplicarea cestei tehnici, puteți cere ajutorul unui psiholog bun. Terapeuții și consilierii vă pot ajuta să vă definiți în mod clar obiectivele de viață și să le atingeți.

 

Apelati la un psiholog bun din Iasi !

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.