Psiholog Iasi, Sindromul Asperger

 

Psiholog Iasi, Sindromul Asperger

 

 

Sindromul Asperger este numit si autism inalt functional. Persoanele cu sindromul Asperger se angajeaza cu dificultate in  interacțiuni sociale, în ciuda inteligenței lor.

 

Este important să aveți o înțelegere completă asupra simptomelor acestei tulburări. În trecut, au existat anumite confuzii și concepții greșite în ceea ce privește Sindromul Asperger.  

 

Simptome

 

Sindromul Asperger se caracterizeaza printr-o varietate de simptome. Un individ cu acest diagnostic poate manifesta un comportament repetititv. Un alt simptom caracteristic este deficitul de comunicare si relationare . Spre deosebire de autism, in sindromul Asperger pacientii au un intelect normal.

Pacientul cu Asperger preferă rutina și familiaritatea.  Schimbarile ar putea fi supărătoare, iar afișarea emoțiilor poate fi în redusa sau monotonă. De asemenea prezenta sindromului Asperger presupune abilități organizaționale slabe, sensibilitate la luminile lumina, sunete  sau gusturi puternice.

 

Cauze

 

În acest moment, nu se cunoaste nicio cauza a  aparitiei sindromului Asperger. Cu toate acestea, există diverși factori care sunt legați de Asperger. A fi conștient de acești factori este întotdeauna util.

 

Conform cercetărilor, factorii ereditari pot juca un rol în dezvoltarea Sindromului Asperger.

Calitatea dezvoltării creierului în timpul pântecelui mamei a fost, de asemenea, legată de sindromul Asperger.

În cele din urmă, factorii de mediu, în special din primii ani de viață ai unei persoane pot determina  dezvoltarea sindromului Asperger. Se consideră că expunerea la poluare, infecțiile virale și problemele prenatale ar avea un impact  supra aparititei acestui sindrom.

 

Factori de risc

 

Înțelegerea factorilor de risc asociați cu sindromul Asperger este întotdeauna utilă, din cauza gravității tulburării. În primul rând, copiii de sex masculin sunt mai predispusi in a dezvolta Asperger decât femeile. Factorii de risc suplimentari includ o naștere prematură, existența rudelor autiste și complicații suplimentare de sănătate mintală sau medicală.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

 

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.