Psiholog Iasi, Simptomele atacurilor de panica

 

 

 

 

 

Psiholog Iasi, Simptomele atacurilor de panica

 

Aproximativ 2,7% din populația adultă din SUA suferă de cel puțin un atac de panică de-a lungul vietii.  Dacă bănuiți că ați avut un atac de panică, este important să examinați incidentul pentru a identifica simptomele ca fiind markerii unui atac de panică, mai degrabă decât o urgență medicală, cum ar fi un atac de cord. Numai când știți ce se întâmplă cu adevărat, puteți obține tratamentul potrivit.

Emoțiile asociate atacurilor de panică

Emoția dominantă într-un atac de panică este frica. Puteți fi conștienți de cauzele fricii, sau puteți simți că frica este nejustificată. După ce ați avut unul sau mai multe atacuri de panică, ați putea să vă temeți de apariția unui nou atac de panică. Această frică poate să producă un nou atac de panică, care altfel ar fi putut să nu apară. S-ar putea să simțiți, de asemenea, un sentiment copleșitor al unei nenorociri iminente, să vă temeți că atacul vă va ucide. S-ar putea să vă simțiți ca și cum ați privi din afară. S-ar putea să aveți un sentiment de derealizare în timpul atacului de panică.

Semnele unui atac de panică pot fi preponderant fizice. Prima dată când aveți un atac de panică, puteți crede că vă aflați în pericolul de a vă pierde viața. Cu toate acestea, cu experiență, puteți învăța să recunoașteți că simptomele fac parte dintr-o tulburare de panică. Iată câteva semne ale unui atac de panică, care pot imita afecțiuni fizice.

Dureri toracice sau disconfort

Majoritatea persoanelor care suferă de atacuri de panică simt dureri în piept. S-ar putea să aveți și alte senzații în piept, care pot provoca disconfort. Palpitații la inimă, presiune în piept, senzații de sufocare. În timp ce aceste simptome pot indica faptul că ceva nu este în regulă cu inima, acestea ar putea însemna, în mod alternativ, că simțiți anxietate intensă, și panică.

Dificultăți de respirație

Este posibil să aveți dificultăți de respirație intense. Aceste simpotime sunt inofensive. După ce atacul a încetat, respirația va reveni la normal.

Senzații de slăbiciune

Senzația de slăbiciune poate fi atât de puternică, încât vă temeți că veți cădea înainte ca atacul să se termine.

Discomfort în zona stomacului

Atacul de panică vă poate provoca un discomfort puternic în zona stomacului. S-ar putea să simțiți grețuri extreme în timpul atacului de panică, dar ele vor dispărea odată cu atacul de panică.

Senzații de schimbare a temperaturii în corp

Mai multe simptome ale unui atac de panică vă pot face să vă simțiți bolnav din punct de vedere fizic. S-ar putea să transpirați sau să aveți frisoane, ca și cum ați avea febră.

Amorţeală

Adesea, persoanele cu atacuri de panică simt amorțeală și furnicături în mâini și picioare. Acestea sunt simptome fizice care sunt generate de sistemul nervos, ca răspuns la frica pe care o simțiți.

Cum  distingem un atac de panică de  un atac de cord

Deoarece un atac de panică poate avea simptome  pur fizice, este important să vă asigurați că ceea ce experimentați este de fapt un atac de panică. Ceea ce trebuie să înțelegeți este că este posibil să nu puteți afla în acel moment dacă aveți un atac de cord sau un atac de panică. Când se întâmplă pentru prima dată, trebuie să îl tratați ca pe o urgență medicală. Un medic poate efectua teste pentru a exclude atacul de cord, sau alte afecțiuni fizice.

Dacă nu solicitați ajutor în momentul primului atac, mergeți la un examen de inimă cât mai curând posibil. Rezultatele vă vor oferi o estimare aproximativă a probabilității ca viitoarele atacuri să necesite asistență medicală.

Ce provoacă un atac de panică?

Sursa temerii din spatele unui atac de panică poate fi evidentă sau neclară. De fapt, este posibil să nu aveți nicio avertizare că veți avea un atac de panică. Situațiile stresante pot declanșa atacuri de panică, dar atacurile pot avea loc și în momente când aparent suntem relaxați.

Dacă vă confruntați cu atacuri de panică, apelați la un psiholog. 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de evaluare psihologica, psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.