Psiholog Iasi, Simptomele atacurilor de panică
Diagnosticul de atac de panica consta in cel putin patru din simptomele enumerate mai jos. Un atac poate conține un număr redus de simptome dar este foarte intens și durează câteva minute. Orice manifestare mai scurta de patru minute nu este considerata ca fiind un atac de panica.
Palpitațiile cardiace sunt unul dintre primele simptome ale unui atac de panică. Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome ale unui atac de panica. De asemenea, pot exista senzații de durere în piept, disconfort în zona stomacului, senzație de nod in gat, sau greata.
Transpirația, agitatia, amețelile, frisoanele sau supraîncălzirea sunt, de asemenea, simptome specifice atacului de panica. Furnicăturile, senzația de pierdere a contactului cu realitatea sau depersonalizarea pot fi semne ale unui atac de panica.
Alte simptome sunt senzația de sufocare sau leșin. Unii oameni chiar simt că își pierd controlul sau chiar că vor muri. Daca va confruntati cu un atac de panica este important să căutați ajutor profesional din partea unui psiholog sau a unui psihiatru.
Atacurile de panica pot apărea atunci când vă simțiți anxioși, nervosi sau stresați sau când vă simțiți complet calmi și relaxați. Ele pot apărea împreună cu alte tulburări mentale. De exemplu, atunci când încercați să ignorați o compulsie, puteți experimenta un atac de panică.
Modificarea stilului de viață într-un mod negativ ar putea cauza un atac de panica. O persoană care suferă de aceste atacuri poate încerca să schimbe anumite aspecte din viața lor, astfel încât aceste simptome sa dispara. Putem încerca să indentificam factorii declansatori ai atacurilor de panica.
Fiecare dintre noi poate trai un atac de paica din cauza stresului sau a evenimentelor negative de viață .
Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun
Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.