PSIHOLOG IASI, SIMPTOME COMUNE DEPRESIEI SI TULBURARII ASPERGER

 

 

 

PSIHOLOG IASI, SIMPTOME COMUNE DEPRESIEI SI TULBURARII ASPERGER

Simptomele sindromului Asperger pot indica o predispoziție catre depresie. Persoanele cu această tulburare pot suferi, de asemenea, de depresie. Asperger și depresia împărtășesc similitudini care arată corelații între simptomele Asperger și riscul de a dezvolta depresie. Depresia este o problemă a multor indivizi cu tulburări din spectrul autist, unii cercetători indicând faptul că indivizii cu IQ superior sunt mai expuși riscului.

 

Următoarea listă prezintă corelația dintre simptimele Asperger și depresie:

Izolarea socială - Acesta este un simptom al tulburării pervazive Asperger, precum și al depresiei. Este important să știți felul în care acest simptom afectează individul, astfel încât să puteți observa schimbări în comportamentul acestuia.

Anxietate - Acest simptom este foarte comun pentru cei cu Asperger. Depistând din timp anxietatea, putem preveni depresia.

Dificultăți de concentrare - Multe schimbări pot afecta concentrarea unei persoane cu Asperger's. Asigurați-vă că notați modificările, astfel încât depresia poate fi descoperită în stadiile incipiente.

Dificultăți în luarea deciziilor - O creștere a dificultăților de luare a deciziilor este frecventă în cazul Asperger și depresiei.

Dificultăți de memorare - Schimbările din sfera memoriei pot fi un semn de avertizare al depresiei.

Agitația psihomotorie

Iritabilitatea - Iritabilitatea este frecventă în cazul pacienților cu Asperger, precum și în cazul depresiei.

 

Deoarece aceste semne sunt comune atât în cazul tulburării pervazive Asperger, precum și în cazul depresiei, aceasta din urmă poate rămâne nediagnosticată. Acest aspect poate duce la agravarea depresiei. Poate fi dificil pentru familie și prieteni să observe semnele de depresie la cei care au Asperger, deoarece simptomele ambelor sunt similare. Este important să se ia în considerare schimbările de dispoziție, personalitate și alte trăsături ale celor care suferă de Asperger. Poate că aceste modificări vor indica semnele de avertizare ale unei depresii.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi !

 Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.