Psiholog Iasi, Schizofrenia la copii

 

Psiholog Iasi, Schizofrenia la copii

 

Schizofrenia la copii este extrem de rară și dificil de diagnosticat. Majoritatea copiilor sunt diagnosticați greșit înainte de a fi diagnosticați cu schizofrenie. Este o boală psihică extrem de serioasă și debilitantă. Înainte de a primi un diagnostic de schizofrenie în copilărie, medicii copilului dumneavoastră vor trece prin anumite diagnostice și tratamente, pentru a le exclude alte diagnostic, înainte de a da diagnosticul final.

Schizofrenia la copii este dificil de diagnosticat, deoarece copiii au o  imaginație bogată. Cu toate acestea, în cazul schizofreniei, există simptome în plus pe lângă această imaginație hiperactivă.

Simptomele schizofreniei la copii

Schizofrenia în copilarie prezintă aceeași simptomatologie ca și schizofrenia la adulți:

Delirul

Delirul este unul dintre simptomele comune ale schizofreniei din copilărie. Poate fi dificil de înțeles dacă copilul  are ideație delirantă, sau dacă se joacă sau se preface.

Halucinaţii

Un alt simptom comun al schizofreniei din copilărie sunt halucinațiile. În esență, aceasta înseamnă că copiii  aud sau au văd lucruri care nu există.

Discurs dezorganizat

Discursul dezorganizat este un semn distinctiv al schizofreniei în copilărie, și este un simptom mai greu de remarcat decât celelalte. Copilul tău are un discurs dezorganizat dacă nu  înțelegi ce încearcă să-ți comunice. Este, de asemenea, considerat discurs dezorganizat în cazul în care copilul dumneavoastră deraiază frecvent de la subect,  spunând brusc ceva care nu are legătură cu subiectul conversației.

Comportamentul catatonic

Comportamentul catatonic este un alt simptom al schizofreniei din copilărie. Comportamentul catatonic provoacă îngrijorare, deoarece copilul privește în gol nu răspunde la stimulare, pentru perioade lungi de timp.

Simptome negative

 Unul dintre simptomele negative este aplatizarea afectivă, ceea ce înseamnă că copilul are o exprimare emoțională limitată. Acesta poate avea expresii faciale imobile, contact vizual rar și limbaj corporal redus.

Un alt simptom negativ este alogia, în care copilul are dificultăți de a vorbi. El poate avea dificultăți în alegerea cuvintelor, fluență verbal redusă, sau vorbește foarte puțin în general.

Alt  simptom negativ este abulia, care se referă la pierderea voinței. Aceștia pot petrece perioade lungi de timp fără a face nimic, având un interes scăzut față de mediul înconjurător.

Dacă observați aceste manifestări la copilul dvs., apelați la un psiholog sau la un psihiatru.

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.