Psiholog Iasi, Rolul terapiei de grup in combaterea depresiei

 

Psiholog Iasi, Rolul terapiei de grup in combaterea depresiei

 

Există multiple modalitati prin care terapia de grup te poate ajuta să faci față depresiei.

 

Cresterea si mentinerea motivatiei

Experții spun că terapia de grup ajută la menținerea motivatiei pacienților in a urma planul de tratament. Când aveti dubii in legatura cu eficacitatea tratamentului dvs., ar fi foarte util să discutați cu alte persoane care s-au confruntat cu aceleași blocaje.

Grupurile de depresie vă pot oferi, de asemenea, motivația de care aveți nevoie pentru a continua. Când totul pare lipsit de speranță și vrei să renunți,  sustinerea din partea celor care trec prin situatii similare poate fi foarte benefică.

 

Experientele membrilor grupului pot fi o sursa de inspirație

Adesea, depresia te poate face să simți ca ești incapabil de a-ti atinge obiectivele. Grupurile de depresie vă pot inspira in a va urma scopurile si visele. Când simți că nu poti să-ti îndeplinești sarcinile, povestea de success a altor persoane care se confrunta cu acelasi diagnostic ca si tine te va inspira.

 

Terapia de grup iti poate oferi informatii utile

In cadrul terapiei de grup participa o varietate de oameni care sufera de depresie si care se afla în diferite stadii de recuperare. Experiența lor te poate ajuta foarte mult. S-ar putea să înveți multe despre depresie și cum să faci față cu success acestui diagnostic.

De asemenea, poti afla multe despre depresia în sine, despre cum se manifesta la ceilalți și despre cum poate fi tratată. Vei învăța abilități sănătoase de a o gestiona, vei afla opțiuni de tratament și alte informații utile.

 

Te vei simti inteles

Adesea, atunci când lupți împotriva depresiei, poti simți ca nimeni din jurul tău nu înțelege prin ce treci. Când te simți neînțeles, simptomele depresiei se pot agrava. A avea pe cineva care să înțeleagă boala și prin ce treci poate fi de mare ajutor în combaterea depresiei.

Primul pas necesar in a obține ajutor in lupta cu depresia este să vorbești cu un psiholog. Ulterior, acesta te va pregăti pentru a urma terapia de grup.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.