Psiholog Iasi, Rolul hipnozei in tratarea anxietatii

 

 

Psiholog Iasi, Ce este o tulburare de anxietate?

Anxietatea este răspunsul natural al organismului la stres. Este sentimentul de teamă în legătură cu ceea ce urmează să se întâmple. Reacția noastră la stres este un mecanism de supraviețuire, care ne-a permis inițial să acționăm, atunci când viața noastră a fost amenințată. Pentru a acționa, bătăile inimii se accelerează, sângele este pompat în mușchii corpului și tensiunea arterială crește. Când  pericolul se termină sau problema a fost rezolvată, corpul se relaxează și revine la normal. Cu toate acestea, atunci când amenințarea este scăzută și constantă ca în situațiile comune stresante ale vieții moderne, adesea nu găsim soluții, iar corpul suferă de tensiuni pe termen lung.

Dacă suferiți de o tulburare de anxietate, este posibil să fiți deprimat, deoarece aceste probleme sunt interconectate. Persoanele cu tulburări de anxietate pot de asemenea să abuzeze de alcool și de alte medicamente în eforturile de a se simți mai bine. În timp ce acest lucru poate oferi ajutor temporar, în final, agravează problema.

Simptomele unei tulburări de anxietate

Simptomele anxietății includ respirația rapidă, frecvența cardiacă crescută, dificultatea de a adormi, neliniște, e transpirații, dificultăți de concentrare, etc. O tulburare de anxietate vă poate împiedica să faceți ceea ce vă place. De asemenea, vă poate împiedica să desfășurați activități obișnuite, cum ar fi utilizarea unui ascensor, părăsirea casei dvs. și trecerea străzii. Dacă nu este tratată, anxietatea se poate agrava.

Există multe modalități de a trata anxietatea, dar una dintre cele mai eficiente terapii este  hipnoza.

Cum functioneaza hipnoza pentru anxietate?

Hipnoza este o stare de conștiință activă, în care subiectul este conștient în orice moment. Hipnoza reduce gradul de conștientizare, ajutând persoană să își concentreze toată atenția asupra unui anumit domeniu în conversație.

Practic, tratamentul folosește concentrarea, relaxarea ghidată și atenția concentrată, pentru a obține o stare de conștientizare ridicată, numită transă. O persoană în această stare este atât de concentrată, încât ceilalți stimuli sunt ignorați.

Hipnoza pentru anxietate funcționează împreună cu consilierea pentru a ajuta oamenii să exploreze gânduri dureroase, amintiri și sentimente care ar putea fi ascunse în mintea lor conștientă. În afară de aceasta, hipnoza permite oamenilor să vadă lucrurile în mod diferit.

Starea hipnotică face o persoană capabilă să răspundă la sugestii. Aceasta înseamnă că hipnoza poate fi foarte eficientă în a ajuta oamenii să schimbe anumite percepții și senzații, și este deosebit de utilă în tratarea anxietății.

De exemplu, dacă suferiți de atacuri de anxietate atunci când zburați, vă puteți vizualiza  în momentul în care ați trăit această situație. Cu ajutorul hipnozei vă  veți vedea în viitor, în timp ce vă aflați într-un avion, calm și liniștit.

Hipnoza ajută la reducerea fricii și anxietății. Încurajează o persoană să meargă în direcții pozitive atunci când se simte copleșită de negativitate. Această metodă de tratament este uneori folositoare în clarificarea experiențelor anterioare.

Dacă suferiți de anxietate, apelați la un psiholog bun din Iasi!

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.