Psiholog Iasi, Rolul familiei in sustinerea emotionala a persoanelor dependente de substante

 

 

Psiholog Iasi, Rolul familiei in sustinerea emotionala a persoanelor dependente de substante

 

 

Dacă aveți un membru al familiei care se luptă cu abuzul de substanțe, este necesar să înțelegeți importanta familiei in sustinerea emotionala a acestuia. Conștientizarea diferitelor roluri din familie vă poate ajuta intelegeti ce rol puteți adopta, și cum puteti ajuta.

Informati-va in legatura cu problemele legate de dependență: Există o mulțime de resurse pe care le puteți găsi online pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre dependență și abuz de substanțe.

Apelati la un psiholog pentru a urma sedinte de terapie de familie: ședințele de terapie de familie pot fi de ajutor pentru membrul familiei care se luptă cu dependența, precum si pentru ceilalti membri ai familiei.

Concentrați-vă pe propria sănătate mentală: Atunci când cineva drag se luptă cu dependența, va va fi mai greu să faceti față situațiilor stresante. Incercati să dormiți suficient, să faceti exercitii fizice și să va alimetati sanatos. Acordati-va timp pentru a face activitati placute.

Nu le gasiti scuze: poate aveti tendinta  de a acoperi greșelile membrului familiei care sufera de dependenta, dar este foarte important sa inrerupeti acest comportament. Permițându-le persoanelor in cauza să sufere de consecințele consumului de substanțe, ii poate ajuta uneori să constientizeze impactul pe care dependenta îl are asupra lor și a celor dragi. Aceasta poate fi motivația de care acestia au nevoie pentru a se schimba.

Stabiliți limite: Este important să stabiliți limite clare in relatia cu membrul familiei dvs. care sufera de dependenta.

De asemenea, este important să încurajați respectivul membru al familiei dvs. să caute ajutor specializat si sa apeleze la un psiholog. Există diferite tipuri de terapie disponibile, precum și grupuri de sprijin pentru cei care se confrunta cu dependente.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.