Psiholog Iasi, Rolul consilierii de cuplu

 

 

Psiholog Iasi, Rolul consilierii de cuplu

În cadrul consilierii psihologice de cuplu, psihologul nu este o figură de autoritate care poate "face" un partener să înțeleagă problema. Mai degrabă, consilierul terț acționează ca mediator, ajutand  cuplul  să comunice mai bine. În ceea ce privește modul în care consilierea cuplurilor funcționează, depinde doar de un singur factor: cât de dedicați sunt  ambii parteneri  menținerii relației. Motivația este esențială, iar partenerii trebuie să stabilească obiective comune.

 Potrivit Asociației Americane pentru Căsătorie și Terapie Familială, 97,1% dintre clienții intervievați au susținut că au primit ajutorul necesar și 98,1% au afirmat că serviciile au fost fie bune, fie excelente. Peste 80% au susținut că consilierea  a avut un impact pozitiv.

Totuși, o relație nu va supraviețui dacă se apelează la consilierea de cuplu ca la o ultimă soluție. De Dacă terapia de cuplu are loc prea târziu în relație, când ambii parteneri și-au pierdut respectul unul față de celălalt, sau nu mai acordă prioritate căsătoriei, șansele de rezolvare ale problemelor de cuplu sunt minime.

Sfaturi care funcționează

Terapia cu cuplu funcționează mai bine dacă se apelează la ajutorul psihologului din timp. Studiile  arată succesul căsătoriei pe termen lung în cazul cuplurilor care au beneficiat de consiliere de cuplu.

Este important să găsiți un terapeut bun pentru voi. Compatibilitatea dintre terapeut și clienți este esențială.

Concentrați-vă pe crearea unei atmosfere respectuoase și pașnice care să le permită ambilor parteneri să își exprime opinia, să-și exprime liber sentimentele și să găsească modalități de compromis.

Nu vă gândiți la consilierea de cuplu ca fiind o pedeapsă pe care partenerul dvs. trebuie să o suporte pentru a-și dovedi dragostea. Este vorba despre o comunicare mai eficientă.

Nu veți învăța cum să vă respectați partenerul. Veți învăța cum să comunicați mai bine respectul. Nu vei învăța cum să-ți iubești partenerul. Veți învăța cum să exprimi mai eficient acea dragoste.

Dacă doriți să apelați la consilierea de cuplu, înseamnă că sunteți în căutarea răspunsurilor și  că vă doriți ca această relație să supraviețuiască. Acesta este un punct de plecare.

Dacă întâmpinați dificultăți în relația de cuplu, apelați la un psiholog bun. Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.