Psiholog Iasi, Relatiile de prietenie in perioada adolescentei
In perioada adolescentei infulenta prietenilor creste. De aceea, in acesta perioada a vietii adolescentul este vulnerabil la influentele negative ale anturajului.
Părinții se simt adesea neputincioși în aceste situații. "Ce pot face? Fiul meu nu mă va asculta". Cu toate acestea, părinții încă mai au un cuvânt de spus, daca stiu cum sa abordeze situatia. Desi adolescentii manifesta adesea o atitudine de razvratire împotriva lucrurilor pe care părinții lor încearcă să-i învețe, aceasta este parțial o atitudine de fatada, care ascunde de fapt o nevoie puternica de suport si îndrumare din partea părinților lor.
Poate fi dificil pentru părinți să nu spună nimic rău despre un prieten de-al copilului lor de care nu sunt mulțumiți. Ar putea fi dificil pentru ei să să nu judece comportamentele extravagante ale prientenilor fiului lor.Dar, dacă părinții poarta o discuție sinceră cu fiul lor despre acest aspect, pot gasi impreuna o solutie de mijloc.
Dacă totuși, părinții au dreptate, iar prietenul respectiv este cu adevarat o influență negativa pentru copilul lor, atunci acestia ar trebui să isi exprime parerea tot prin intermediul unei comunicari sanatoase cu adolescentul lor, in care sa-i explice acestuia riscurile la care se expune.
Este deosebit de important ca părinții sa-si sustina copiii aflati la varsta adolescenței, deoarece acestia trec printr-o perioada dificila a vietii. Acest moment din viața copiilor este decisiv pentru viitorul lor. O singura decizie gresita poate fi fatala.
Părinții adolescenților nu ar trebui niciodată sa le interzica acestora sa relationeze cu anumite persoane. Aceasta atitudine va avea efectul opus, amplificand dorinta adolescentului de a face contrariul. Incearcati să fiti cât mai deschisi cu privire la prietenii copiilor vostri, invitati-i sa va viziteze acasa, astfel incat sa ii urmariti mai indeaproape.
Ca în orice relație, relația cu copiii tăi va prospera dacă mențineți liniile de comunicare deschise. Veți vedea, de asemenea, rezultate mai pozitive dacă vă implicați copiii în deciziile care îi afectează, în loc să luați toate deciziile pentru ei.
Pot prieteniile copilăriei să dureze pentru totdeauna?
O prietenie din copilărie poate dura pentru totdeauna în același mod în care orice relație poate. Dacă este posibil, este o idee bună să mentineti prietenii din copilărie chiar și până la vârsta adultă. Ei știu mai multe despre tine decât majoritatea oamenilor pe care îi vei întâlni vreodată în viața ta.
Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!
Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.