Psiholog Iasi, Rolul mass-media asupra stimei de sine

 

 

Psiholog Iasi, Rolul mass-media asupra stimei de sine

 

Fie că vrem să credem sau nu, mass-media joacă un rol important în viața noastră. Acesta include reviste, reclame, ziare și, de asemenea, și rețelele de socializare. Chiar dacă reușiți să evitați expunerea la mass-media, este posibil să vedeți un panou sau o reclamă de-a lungul drumului, în timp ce conduceți. În timp ce mass-media se axează pe vânzarea produselor, a serviciilor și a ideilor, există un pericol ascuns care se ascunde în spatele acestora. Mass-media este un factor important în formarea imaginii corporale, iar imaginile promovate, au un impact negativ asupra societății. Stima de sine este în mare măsură afectată de imaginea corporală promovată de mass-media. Chiar dacă credem că oamenii ne privesc în același mod în care noi ne percepem, nu înseamnă că este adevărat. Mulți oameni care au o imagine negativă a  propriului corp se concentrează pe toate "imperfecțiunile" lor,  sau pe aspectele pe care le simt că sunt în neregulă cu ei înșiși.

Imaginea corporală în sine nu este o problemă.Toți ne percepem într-un anumit mod. Problema apare atunci când avem o imagine corporală distorsionată, adică vedem imperfecțiuni și probleme care nu există. Acestă percepție distorsionată a propriei imagini poate conduce la apariția problemelor de natură emoțională . De exemplu, mulți oameni care suferă de tulburări de alimentație cred că sunt grași, chiar dacă  ei pot fi subponderali în realitate.

Cum să evitați stima de sine scăzută cauzată de mass-media

 Există schimbări pe care le putem face astăzi pentru a ne îmbunătăți imaginea corporală și stima de sine.

Limitați expunerea la mass-media

În acest moment, după toate studiile, nu există nici o îndoială că imaginea corporală promovată de  mass-media pot avea un impact negativ asupra stimei noastre de sine. Prin urmare, ar trebui să limitați timpul de expunere la mijloace media. Petreceți mai puțin timp pe social media. Găsiți noi modalități de petrecere a timpului liber, astfel încât să nu fiți în mod constant expuși mesajului pe care media îl transmite despre imaginea corporală.

Nu te compara pe ceilalți, mai ales persoanele promovate de mass-media

Vei fi mereu nefericit dacă te compari întotdeauna cu ceilalți. Este timpul să încetați acest obicei, pentru a vă îmbunătăți stima de sine. Mass-media promovează o imagine ideală, superficială, de aceea este greu de atins acel standard.

Faceți exerciții fizice

Exercițiile fizice sunt benefice pentru sănătatea fizică și mintală. Când faceți sport, se eliberează endorfine  în creierul dvs. ,care vă fac să vă simțiți mai fericiți. Când sunteți fericiți, stima de sine va fi mai bună. Și,  prin sport, veți pierde în greutate, vă veți dezvolta tonusul muscular și vă veți simți mai bine fizic și psihic.

Dacă suferiți de o simă de sine scăzută, Cabinetul de Psihologie si Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă sprijin si îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.