Psiholog Iasi, Cum gestionăm frustrarea?

 

 

 

Psiholog Iasi, Cum gestionăm frustrarea?

 

Stresul zilnic și frustrarea  pot avea un impact negativ asupra sănătății. Învățând cum să faceți față frustrării vă poate ajuta să evitați efectele negative ale acesteia, astfel încât să puteți fi mai sănătoși și mai fericiți.

Iată cum putem gestiona  frustrarea într-un mod sănătos:

Utilizați tehnici de respirație

Când începeți să vă simțiți frustrați, încercați să vă opriți un minut pentru a respira profund. Inspirați și expirați numărând până la șase.  Puteți folosi această tehnică sau alte tehnici de respirație, pentru a  vă simți mai calmi.

Învățați să comunicați eficient

Dacă te confrunți cu un nivel ridicat de stres și frustrare în viața ta, este important să înveți să comunici eficient. Trebuie să comunicați cu ceilalți despre  cum vă simțiți. Reprimarea constantă  a emoțiilor negative nu este sănătoasă, și poate conduce la descărcări emoționale explozive.

Comunicarea eficientă împlică, de asemenea, conștientizarea momentului în care este bine să vă îndepărtați de situațiile sau de persoanele care vă fac să vă simțiți frustrați sau stresați. Învățând să inițiezi conversații importante atunci când ești calm, îți poți îmbunătăți șansele de a-ți atinge obiectivele fără frustrare.

Scrieți un jurnal

Scrierea într-un jurnal este o modalitate excelentă de a vă face o listă a obievctivelor dvs., și de a vă elibera de emoțiile negative. Această activitate vă poate ajuta, de asemenea, să vă indentificați pattern-urile  comportamentale, și  să ajungeți la fondul frustrării.

Cea mai sănătoasă modalitate de a face față frustrării este aceea de a detecta factorul declanșator, astfel încât să puteți evita acea situație sau persoană. Acest comportament nu va funcționa în totalitate, dar odată ce indentificați cauza stresului și frustrării dvs., puteți să gestionați mai bine aceste stări.

Vorbiți cu un psiholog

Dacă întâmpinați probleme în gestioanrea frustrării, apelați la un psiholog bun. Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.