Psiholog Iasi, Comportamentul riscant

 

 

Psiholog Iasi, Comportamentul riscant

 

Oamenii participă la comportamente riscante din mai multe motive. Adesea, ele pot fi remarcate încă din copilăria timpurie, copii manifestând un interes deosebit față de jocurile cu eroi și personaje războinice. Copiii tind să admire persoanele care se agajează în comportamente riscante. Pe masura ce înnaintează în vârstă, și nevoia de afirmare a identității de sine devine mai puternica, ei devin usor influnețabili  de cei mai puternici si mai indrazneți din grup.

Asumarea riscului poate avea un efect pozitiv. Tinerii care se angajează în comportamente de risc  au adesea un istoric familial de persoane care manifestă același comportament. Poate că au fost marinari, soldați sau aventurieri. Ceea ce alte persone consideră ca fiind riscant, pentru ei este un comportament normal. Aceste persone pot încuraja  și pe alții să efectueze acțiuni îndrăznețe, pentru siguranța și bunăstarea comunității.

Comportamentele dăunătoare de asumare a riscurilor includ riscuri care pun persoanele în pericol, cum ar fi consumul de alcool , sexul neprotejat și comportamentele care cauzează autovătămare, cum ar fi nerespectarea reglementărilor de siguranță.

 Asumarea riscului poate începe în copilăria timpurie, ca fiind unul dintre simptomele unei tulburări de personalitate, sau a unei activități antisociale timpurii.

Adesea, comportamentele riscante și impulsivitatea pot continua până la vârsta de treizeci de ani. Comportamentele riscante, care au fost prezentate ca modele în copilărie, sunt cel mai probabil să dureze până la maturitate. Persoanele  tinere care se angajează în comportamente de risc pot influența pe ceilalți în cadrul grupului lor fie negativ, cum ar fi comportamentele antisociale sau pozitiv, prin  a face fapte curajoase pentru binele comun.

Unele comportamente de risc la adolescenți, cum ar fi alcoolul sau drogurile, se pot transforma în dependențe. Aceste comportamente pot fi, de asemenea, deseori detectate devreme în rândul copiilor care prezintă o tendință de autovătămare,și printre cei care prezintă un comportament ostil și agresiv față de ceilalți.

Dacă observați acest comportament în rândul persoanelor din anturajul dvs., îndrumați-i către un psiholog bun.

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.