Psiholog Iasi, Comportamente nevrotice

 

 

Psiholog Iasi, Comportamente nevrotice

Nevrozismul este o trăsătură de personalitate care determină oamenii să se simtă și să se comporte cu anxietate, depresie sau furie.

Exemple de comportament nevrotic:

Iritabilitate generală

 Se plâng mereu de simptomele fizice fără o cauză medicală

O mulțime de comportamente nevrotice vin sub forma plângerilor misterioase despre simptomele fizice, care nu au nici o cauză medicală. Când o persoană vorbește mult despre simptomele ei corporale, dar nu are nici o boală diagnosticabilă,  poate deveni enervantă pentru ceilalți. Deci, relațiile ei pot suferi din cauza nevrozei.

Furie rutieră

Persoanele cu furie rutieră manifestă comportament nevrotic. La urma urmei, oamenii fac greșeli în timp ce conduc. Supărarea și furia excesivă, în legătură cu o greșeală minoră pe care cineva o face, este un semn clar al comportamentului nevrotic.

Anxietate excesivă în legătură cu siguranța copilului dvs.

Acești părinți merg atât de departe cu protecția copilului lor, încât nu-i permit să aibă o copilărie normală.

Schimbări ale dispoziției în legătură cu evenimentele zilnice

Este perfect normal să fii supărat când au loc evenimente negative. Dacă acel eveniment este minor,  supărarea este nerezonabilă.

Autoblamarea

Persoanele care sunt predispuse la comportamente nevrotice se simt excesiv de vinovate, fără un motiv real.

Gândire  obsesivă

Gândirea obsesivă nu este doar comportament nevrotic, ci poate duce și la depresie. Când deseori ruminați în legătură cu acțiuni pe care ar fi trebuit să le faceți în mod diferit ,sau în legătură cu probleme minore din viața voastră, favorizați apariția depresiei.

Perfecţionism

Toți ne dorim să avem success în ceea ce întreprindem. Există o diferență între acest comportament, și sentimentul că trebuie să faci totul perfect. Persoanele perfecționiste petrec de obicei mai mult timp decât este necesar, pentru a-și îndeplini sarcinile, deoarece sunt obsedați de a nu face niciodată o greșeală.

Probleme de integrare la locul de muncă

Persoanele  care manifestă comportamente nevrotice au de obicei dificultăți de a se integra în colectivul de la locul de muncă. Comportamentele nevrotice sociale, cum ar fi autovictimizarea, dependența de ceilalți, sau argumentarea excesivă, pot afecta semnificativ relațiile subiectului.

Dificultăți în satisfacerea nevoilor de bază

Nevrozismul vă poate împiedica chiar să vă îngrijiți de nevoile de bază. Dacă vă simțiți triști sau anxioși , puteți întâmpina probleme în a vă concentra atenția asupra sarcinilor mici de îngrijire personală .

Dacă vă confruntați cu astfel de situații, apelați la un psiholog bun.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.