Psiholog Iasi, Cum sa stabilim obiective sanatoase?

 

 

Psiholog Iasi, Cum sa stabilim obiective sanatoase?

 

 

Toată lumea vrea să fie fericită și să reușească în viață, dar nu este întotdeauna  ușor. Majoritatea dintre noi se angajează la un loc de muncă doar pentru a avea un venit. Dacă acel loc de muncă oferă oportunități de a avansa ușor și oferă suficienți bani, este posibil ca subiectul să nu-și schimbe slujba decât dacă este forțat, dar acesta nu este cel mai bun mod de a ne trăi viața.

Care sunt obiectivele sănătoase petru o carieră de succes?

 Vrei să stabilești obiective care să te ajute să păstrezi un echilibru  în viața ta?Nu vă suprasolicitați și nu uitați de celelalte aspecte importante ale vieții voastre. Obiectivele de carieră sănătoase  vă vor ajuta să vă bucurați de viața dvs. atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

Cum să setați obiective de carieră sănătoase

Gândește-te la echilibru atunci când îți stabilești scopurile și ține cont și de familia și prietenii tăi. Timpul petrecut cu ei este important pentru sănătatea și fericirea voastră (și a lor). Nu-i sacrificați în schimbul obiectivelor de carieră, dar nu sacrificați în întregime cariera pentru alții. Aveți nevoie de o modalitate de a obține echilibrul corect între tot ceea ce este important pentru dvs.

Ce tip de obiective să stabiliți

Începeți cu elementele de bază atunci când încercați  să vă stabiliți obiectivele. Uită-te unde ești acum și unde vrei să fii. Ce anume ai putea face pentru asta? Gândiți-vă la scopul final. Poate vrei să fii președinte al companiei. Poate doriți să vă începeți propria companie. Obiectivele dvs. sunt în întregime ale dvs. și numai dvs. puteți decideasupra lor.

Acum știi unde te afli și știi încotro te îndrepți. Cât timp doriți să alocați atingerii obiectivelor? Lucrați către acest scop, dar fiți realist. Dacă lucrați în prezent ca stagiar, ați putea deveni în cele din urmă președintele companiei, dar nu se poate întâmpla peste noapte.

Rețineți că trebuie să analizați oportunitățile de promovare, educație, formare, certificare, internship, construirea de relații și multe altele. Luați în considerare orice și tot ceea ce va funcționa pentru a spori șansele de a vă atinge scopul. S-ar putea să fiți surprinși de cât de mulți factori pot juca un rol important în modul în care puteți avansa în cariera voastră.

Acum că ți-ai stabilit obiectivele, ce ai de gând să faci în legătură cu asta? Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să aruncați o privire asupra fiecăruia dintre obiectivele dvs. și să creați câțiva pași pentru fiecare dintre ele.

De asemenea, este important să țineți cont de faptul că obiectivele și planurile dvs. pentru viitor se pot schimba în timp. Poate că obiectivul dvs. a fost să fiți președinte al companiei pentru care  lucrați în prezent, dar după câțiva ani decideți că doriți să lucrați pentru o altă companie. Schimbarea obiectivelor dvs. este permisă și trebuie luată în considerare. În fiecare an sau la fiecare șase luni chiar, este necesar să vă asigurați că obiectivele dvs. scrise încă se aliniază cu lucrurile pe care le doriți în viață. În acest fel, puteți face orice schimbări necesare și continuați să evoluați.

Dacă întâmpinați dificultăți în a stabili și urma obiective realiste, apelați la un psiholog. Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie  Simona Curelaru, Iasi, vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta în această problemă.