Psiholog Iasi, Cum sa devenim mai optimisti?

 

 Psiholog Iasi, Cum sa devenim mai optimisti?

 

Aproape toată lumea dorește să fie mai optimistă. În lumea de astăzi , poate fi dificil să depășim stresul, și să gândim optimist. Există numeroase beneficii ale gândirii pozitive, atât de ordin mental, cât și fizic. Studiile au demonstrat că optimistii sunt mai sănătoși. În timp ce prea mult optimism este nesănătos, o doză echilibrată de optimism vă poate îmbunătăți considerabil viața.

Luați în considerare aspectele care au funcționat bine

Puteți îvăța să gândiți optimist practicând niște exerciții zilnice. La sfârșitul fiecărei zile, amintește-ți ce a decurs bine. Nu vă concentrați asupra evenimentelor negative. Eliminați gândurile pesimiste din mintea voastră, și concentrați-vă numai pe aspectele pozitive.

Focusați-vă pe obiective

 Concentrați-vă în fiecare dimineață asupra obiectivelor și așteptărilor dvs. pentru ziua în curs. Gândiți-vă la ceea ce doriți să realizați în această zi. Stabilirea așteptărilor realiste vă va ajuta, de asemenea, să fiți mai pozitivi și optimisti. Este mai ușor să vezi binele atunci când stabilești obiective rezonabile, decât atunci când te aștepți ca totul să decurgă perfect.

Înregistrați progresul zilnic

De asemenea, ar trebui să înregistrați progresul zilnic. Ori de câte ori doriți să faceți o schimbare drastică în felul în care  gândiți și procesați informațiile, ar trebui să păstrați un jurnal. Acest comportament vă va ajuta să vă concentrați pe schimbările pozitive pe care vi le doriți.

Fiți recunoscători

Când descoperiți în mod intenționat aspecte din viața dvs., pentru care sunteți recunoscători, veți devein mai optimiști.

Găsiți  soluții

Când evenimentele de viață pe care le trăiți sunt predominant negative, nu vă concentrați asupra lor. În schimb, concentrați-vă eforturile asupra soluțiilor.

Descoperiți binele din orice situație dificilă

De asemenea, este important să găsim aspectele pozitive  din situațiile dificile. Când ceva nu merge așa cum ați planificat, gândiți-vă la aspectele bune ale situației. Există o latură favorabilă în orice situație.

Schimbați aspectele care țin de sfera dvs. de control

Una dintre cele mai bune căi de a învăța optimismul este de a acționa asupra aspectelor pe care le poți controla. Ori de câte ori apare o situație negativă, gândiți-vă la ce acțiuni puteți întreprinde pentru a produce o schimbare pozitivă?

Înconjurați-vă de oameni optimisti

 Dacă veți socializa cu persoane optimiste, vă va  fi mai ușor să învățați acest mod de gândire.

Evitați persoanele negativiste

 În același timp, ar trebui să evitați persoanele pesimiste. Același principiu este valabil aici. Dacă petreceți mult timp în jurul oamenilor negativi, poate fi dificil să observați aspectele pozitive ale vieții.

Evitați știrile negative

De asemenea, este extrem de dificil  să vă mențineți pozitiv atunci când urmăriți constant știri negative. Cinci minute de știri vă pot creea o stare negativă în legătură cu lumea în care trăiți.

Privește viitorul cu entuziasm

 Este firesc să ne gândim la viitor și să așteptăm cu nerăbdare evenimente și situații viitoare. Cu toate acestea, modul în care vă gândiți la viitor face diferența. Ori de câte ori te gândești la viitor, gândește-te cu speranță și încredere.

Schimbă-ți perspectiva

 Trebuie să  privești situațiile din unghiuri noi. Nimic nu este alb-negru. Există întotdeauna mai multe moduri de a vedea o situație, iar perspectiva pe care o abordați, va determina nivelul dvs. de optimism.

Amintiți-vă că nimic nu este permanent

 Indiferent cât de optimist sunteți, uneori vor avea loc evenimente negative, și nu puteți face nimic în acest sens. Amintiți-vă că nimic în această viață nu este permanent. Efectele unei situații negative nu vor dura pentru totdeauna. Când realizați că situația dificilă este doar temporară, veți avea o viziune mai optimistă asupra prezentului și viitorului.

Traieste in prezent

A trăi în prezent este cel mai bun mod de a rămâne optimist. Când trăiți în prezent, nu sunteți îngrijorați de viitor, nici nu regretați trecutul.

Fii realist

Fii realist în așteptările și obiectivele tale. Dacă aveți obiective imposibil de atins, este mult mai ușor să deveniți pessimist, atunci când lucrurile nu merg așa cum ați planificat. Dacă aveți așteptări realiste, veți observa că, de cele mai multe ori, așteptările dvs. sunt îndeplinite sau depășite.

Găsiți dragostea

Emoția cea mai pozitivă pe care o poate simți cineva este dragostea. Căutați iubire în fiecare colț al pământului. Când vă simțiți dezamăgiți, apelați la cei care vă iubesc. Găsiți dragostea, peste tot, și în orice.

Apelați la un psiholog. Cautati un psiholog bun din Iasi?

Dacă întâmpinați dificultăți în încercarea de a fi optimist, mergeți la psiholog. Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă stă la dispoziție, pentru a vă oferi sprijin și îndrumare.