Psiholog Iasi, Ce sunt personalitatile de tip A si B ?

 

Psiholog Iasi, Ce sunt personalitatile de tip A si B ?

 

S-ar putea să fi auzit despre personalitatea de tip A, care este personalitatea oamenilor orientați spre acțiune. Dar ce este personalitatea de tip B? Și care sunt trăsăturile acestui tip de personalitate? Este corect să presupunem că o personalitate de tip B este, în esență, exact opusul unei personalități de tip A? De fapt, da, aceasta este o descriere destul de validă a unei personalități de tip B.

Caracteristicile personalității de tip A

Persoanele cu o personalitate de tip "A" sunt acele personae deosebit de ambițioase, competitive, perfecționiste. Ele nu renunță în a-și urmări și atinge obiectivele. Comportamentul impulsiv care însoțește deseori o personalitate de tip A a fost deseori pus în legătură cu problemele cardiace

Personalitățile de tip A sunt sportivi excelenți, deoarece sunt competitivi. Sunt, de asemenea, mult mai susceptibile de a suferi din cauza  anxietății

Caracteristicile personalității de tip B

 Personalitatea de tip B se caracterizează printr-o atitudine mai relaxată . Ei se supără mai greu și își păstrează calmul în cele mai tensionate momente. Tipul B este personalitatea care ar spune ceva de genul "nu-ți face griji - dacă nu o faci astăzi, poți întotdeauna să faci mâine", spre deosebire de  personalitatea de tip A, care intră în panică foarte ușor.

Personalitatea de tip B se regăsește la individul care se bucură în mod calm de viață, în timp ce toată lumea din jurul lui își pierde mințile.

Companiile adesea doresc să cunoască tipul de personalitate al unei persoane, deoarece îi ajută să facă predicții cu privire la performanțele angajatului în situația respectivă.

Având tipuri diferite de personalitate nu înseamnă că o persoană este superioară celeilalte. Deși poate fi un indicator bun în ceea ce privește care dintre angajații dvs. este mai în măsură să facă față stresului ,și care este mai probabil să cedeze psihic mai repede.

 Caracteristicile personalității de tip D

 S-ar putea să fi știut deja despre personalitățile de tip A și B, dar știați că există și o personalitate de tip D? Personalitățile de tip D sunt predispuse la negativitate. Ele sunt întotdeauna îngrijorate, și au tendința de a vedea paharul pe jumătate gol. Această atitudine negativistă poate genera problemele coronariene, precum și de bolile legate de stres. Tipul D sunt adesea cunoscuți pentru tendința lor de a fi mereu bolnavi.

 Avantaje și dezavantaje ale celor trei tipuri de personalitate

Există, bineînțeles, părți bune și părți negative ale acestor trei clasificări de personalitate. (Ei bine, poate nu există prea multe părți bune pentru o personalitate de tip D). În timp ce tipul A își creează o stare de stres permanent, aceștia prestează o muncă de înaltă calitate. Este mai mult decât probabil să câștige banii și laudele pe care le merită - dar deja își croiesc următorul mare proiect (cu trei săptămâni înainte) și nu au timp să se bucure de rezultate.

 Apectele pozitive ale personalității de tip B sunt relaxarea și calmul cu care abordează situațiile de viață. Desigur, nu sunt angajați model ca cei cu tipul A de personalitate.

În orice situație găsim aspecte pozitive și negative. Personalitatea de tip A trebuie să învețe să se relaxeze, cei cu tipul B de personalitate trebuie să lucreze la conștinciozitate, și să termine sarcinile la timp, iar cei cu personalitate tip D sunt nevoiți să să-și schimbe viziunea negativistă asupra vieții într-o gândire pozitivă.

 

Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Dacă vă confruntați cu dificultăți legate de persoanlitatea dvs., și doriți să vă schimbați, apelați la un psiholog bun. Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor dvs..