Psiholog Iasi, Ce este temperamentul sangvin?

 

 

Psiholog Iasi, Ce este temperamentul sangvin?

 

Temperamentul sangvin este cel mai energic dintre toate tipurile de temperamente.

Dacă aveți un temperament sangvin, vă poate fi dificil să rămâneți concentrați pe sarcină,și să nu deveniți ușor distrași. Există câteva modalități prin care puteți  îmbunătăți strategiile de lucru. În timp ce temperamental sanguin este probabil cel mai distractiv și plăcut  tip de temperament, acesta nu este neapărat și cel mai productiv.

Persoanele cu temperament sanguin sunt extrem de sociabile. Le place să socializeze și vor fi primii care vă vor strânge mâna, vă vor îmbrățișa,  sau vor  începe o conversație. Le este ușor să-și facă prieteni. Un individ cu un temperament pur sanguin este cu adevărat un extrovert social.

Persoanele cu temperament sangvin sunt optimiste. Ei preferă să vadă partea luminoasă a vieții și le place să trăiască la maxim. Ei cred că viața este o experiență plină de distracție, care ar trebui să fie trăită intens, în orice moment. Le place să-și trăiască viețile repede și intens, și devin frustrați când se lovesc de rutină.

Sanguinul este cel mai impulsiv dintre toate temperamentele. Iau decizii pe moment și nu se gândesc la eventualele consecințe. Doresc să se angajeze mereu în activități   distractive și interesante. Dacă se plictisesc , este posibil să se angajeze în acțiuni riscante, indiferent de consecințe.

Persoanele cu temperament sangvin sunt comunicatori excelenți. Ei sunt speakeri motivaționali și, de asemenea, oameni de vânzări excelenți. Temperamentul sangvin poate vinde probabil gheață unui eschimos, pur și simplu pentru că este atât de prietenos și de convingător. Cu toate acestea, ei nu sunt buni ascultători.

Persoanele cu temperament sanguin sunt mereu în căutarea plăcerii. Mult mai probabil se vor angaja în activități plăcute decât în cele necesare și plictisitoare. Din acest motiv,  nu sunt foarte responsabili la locul de muncă . Ar putea fi dificil să rămână concentrați pe o sarcină plictisitoare.

Persoanele cu temperament sangvin tind să trăiască în prezent, în loc de trecut sau de viitor. Pentru că nu se gândesc la trecut, ei nu pot învăța cu ușurință din greșelile lor. De asemenea, nu se gândesc la viitor, ci se concentrează asupra oportunităților care există în prezent. Sangvinii puri nu au planuri pe termen lung, sau dacă acestea există, nu sunt finalizate.

Sangvinii  tind să exagereze în relatările lor. Ei sunt, de asemenea, predispuși să-și exagereze sentimentele și ideile și sunt frecvent melodramatici în manifestări.

Temperamentele sanguine au nevoie de asigurare constantă de la cei dragi . Este mult mai probabil ca aceștia să rămână într-o relație pe termen lung, dacă se simt permanent în central atenției partenerului.

Persoanele cu temperament sanguin sunt foarte vorbărețe. Vor vorbi cu oricine, despre orice. Nu există niciodată un moment liniștit atunci când vă aflați în jurul unei persoane sanguine.

 Sangvinii sunt extrem de expresivi. Dacă sunt furioși sau frustrați, cu siguranță veți ști asta. Dacă sunt fericiți, vor fi extrem de  energici. Dacă te iubesc, ei îți vor spune și arăta în fiecare zi, într-o multitudine de feluri. Este cel mai probabil să fie deschisi și cinstiti cu sentimentele lor, deoarece nu pot ascunde ce simt, chiar dacă încearcă, dar cel mai probabil nu vor.

 Simțul al umorului este inerent la toți sanguinii.  Preferă să râdă și să zâmbească, și vor ca întreaga lume să râdă și să zâmbească cu ei.

Deoarece sanguinii trăiesc în prezent, ei  iertă și să uită cu ușurință. Cu toate acestea, se așteaptă la același tratament.

Persoanele cu temperament sangvin tind să aibă o stimă de sine ridicată, uneori părând narcisiști sau egoiști.

Ei  simt emoții intense și nu se tem să și le arate. Cu toate acestea, pot fi nestatornici, iar emoțiile lor se pot schimba rapid. A trăi cu un sanguin poate fi ca și cum ai trăi într-un rollercoaster emoțional.

Apelati la un psiholog din Iasi!

Dacă aveți un temperament pur sanguin, vă va fi ușor să vă faceți prieteni și să găsiți parteneri, dar este dificil să rămâneți în relații. De asemenea, este posibil să aveți dificultăți în a creea și în a vă atinge obiectivele în viața personală și profesională. Un psiholog este o opțiune excelentă pentru a obține ajutor cu abilitățile de coping, pentru a vă redobândi echilibrul vieții și a vă ajuta să aveți mai mult succes. Cabinetul de Psihologie si Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă stă la dispozitie pentru a vă ajuta în acest sens.