Psiholog Iasi : Beneficiile psihoterapiei

 

 

 

Psiholog Iasi, Ce este psihoterapia?

 

Psihoterapia creează o relație între pacient și psiholog. Există multe tipuri diferite de abordări terapeutice. În timp ce pacienții pot să se adreseze inițial psihoterapiei pentru a face față unei singure probleme,  psihoterapia este concepută pentru a examina modelele și problemele recurente din viața pacientului, care au contribuit la această problemă. Unii psihoterapeuți ajută clientul să-și schimbe viitorul, îndrumându-i să-și schimbe reacțiile și procesele gândirii,  care au rezultat din experiențele trecute.

Unele abordări psihoterapeutice se concentrează mai mult pe rezolvarea problemelor și pe învățarea de noi competențe, pentru a face față evenimentelor negative. Majoritatea psihoterapeuților nu pot prescrie medicamente, dar pot avea o relație cu un alt profesionist, cum ar fi un psihiatru, pe care îl pot recomanda pacienților.

Când să te adresesezi unui psihoterapeut

Nu trebuie să aveți probleme grave pentru a vă adresa unui terapeut, deși terapeuții ajută oamenii să gestioneze simptome și tulburări psihice grave, de asemenea. Consilierii și psihologii înțeleg că există momente în care problemele zilnice și problemele de sănătate mintală sunt probabil copleșitoare, și aveți nevoie de sprijin profesionist. Terapeuții ascultă fără  să judece. Psihoterapia vă oferă instrumentele necesare pentru a rezolva aceste probleme și pentru a vă  concentra asupra obiectivelor.

Oamenii caută ajutor din mai multe motive. Unii vin să beneficieze de sprijin în urma unui eveniment de viață dificil. Ar trebui  să vedeți un psihoterapeut dacă aveți sentimente negative copleșitoare, care vă  îngreunează viața de zi cu zi (cum ar fi în domenii de lucru, școală, relații, activități). Unii oameni se simt foarte limitați de simptomele psihice. Este important să căutați un tratament dacă este cazul.

Sesiunile de psihoterapie

Sesiunile de psihoterapie pot fi de grup, individuale sau de familie, și durează între 50 și 60 de minute. Psihoterapeutul are ca obiectiv  construirea unei relații cu pacientul, bazată pe încredere.

Diversele  tipuri de psihoterapie includ tehnici de mindfulness și relaxare, biofeedback, terapie de îmbunătățire motivațională, terapie psihodinamică, terapie interactivă de grup, terapie cognitiv-comportamentală, hipnoză, etc.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.