Psiholog Iasi, Care este diferenta dintre psiholog, psihiatru, si consilier psihologic?

 

Psiholog Iasi, Care este diferenta dintre psiholog, psihiatru, si consilier psihologic?

Psiholog vs. Psihiatru

Psihologul clinician poate diagnostica tulburările psihice, în timp ce psihiatrii pot atât diagnostica, cât și prescrie medicamente pentru a trata un diagnostic. Psihiatrii au terminat Facultatea de Medicină, în timp ce psihologul este absolvent al Facultății de Psihologie. Psihologul se concentrează asupra comportamentului unui individ, în timp ce un psihiatru va combina actiunile persoanei cu biochimia, pentru a aplica un plan de tratament. Nu veți primi medicamente de la un psiholog, dar veți obține îndrumări practice în ceea ce privește problemele  de viață, prin intermediul sedințelor de psihoterapie și consiliere psihologică. Psihologul are ca scop a vă ajuta să navigați prin emoții dificile și să învățați să faceți față acestora, astfel încât să vă puteți atenua durerea, fără a recurge la comportamente autodistructive. Psihologul lucrează cu pacienții lui pentru a le înțelege comportamentul, astfel încât aceștia să poată dezvolta un  comportament adaptativ.

 Psiholog vs consilier psihologic

 Există o diferență fundamentală între un psiholog clinician și un consilier psihologic. Un psiholog poate diagnostica și trata tulburări de sănătate mintală sau boli psihice, în timp ce un consilier poate  aborda tulburările de sănătate mintală în terapie, dar nu le poate diagnostica. Ambii pot oferi un tratament adecvat, dar dacă doriți să obțineți un diagnostic precis, un consilier nu poate face acest lucru; un psiholog sau psihiatru poate. Este crucial să știți ce căutați, atunci când căutați tratament de sănătate mintală.  Un psiholog clinician este absolvent al Facultății de Psihologie  și probabil are experiență în cercetare. A văzut comportamentul uman tipic și atipic, și poate înțelege psihologia anormală și boala psihică.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog, psihoterapeut, sau consilier psihologic  bun din Iasi ,Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.