Psiholog Iasi, Tulburările de dispoziție

Psiholog Iasi, Tulburările de dispoziție

 

Depresia

Depresia este o tulburare psihică severă și poate ucide, dacă nu este tratată. Este esențial să înțelegeți că persoanele cu depresie nu sunt leneșe. Ele au o boală reală, care are nevoie de tratament. Dacă vă confruntați cu depresia, apelați la un psiholog sau la un psihiatru, pentru diagnostic și tratament.

 Tulburarea bipolara

 Persoanele care suferă de tulburare bipolară prezintă episoade maniacale sau episoade hipomaniacale, în alternanță cu episoade depresive. Dacă suferiți de  tulburare bipolară, apelați la un psiholog și la un psihiatru.

Tulburarea depresivă persistentă

Tulburarea depresivă persistentă este, de asemenea, cunoscută sub numele de distimie. Este o depresie ușoară, dar cronică. Unii specialiști o numesc "depresie înalt funcțională". O persoană care suferă de distimie are simptome similare cu un individ diagnosticat cu depresie, dar simptomele sunt mai reduse ca intensitate.

Formele de distimie se clasifica dupa vârsta de debut:

  • Forma precoce are debutul pana la 21 de ani.
  • Forma tardivă în care debutul apare dupa 21 de ani.

Sustinerea diagnosticului de distimie se face pe durata simptomatologiei de cel putin 2 ani, iar evoluția este uneori nedefinita.

 Tulburarea afectivă sezonieră

Tulburarea afectivă sezonieră este un tip de depresie majoră. O persoană cu tulburare afectivă sezonieră devine deprimată  toamna, iarna și în primele luni de primăvară. Simptomele sunt  declanșate de lumină naturală scăzută.

Tulburarea depresivă recurentă

In această afecțiune varsta de debut, severitatea, durata și frecvența episoadelor depresive sunt variate. Cel mai des debu­tul este in a 5-a decadă de viață, mai frecvent la femei, iar durata unui episod este intre 3 si 12 luni, in medie 6 luni. Remisiunile sunt complete, iar perioada interepisodica este de buna calitate.

Tratamentul tulburărilor de dispoziție constă în medicație și psihoterapie.

Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.