Psiholog Iasi, Tratamentul tulburarilor anxioase
Tulburările de anxietate sunt un termen general pentru mai multe afecțiuni, inclusiv tulburări de panică sau atacuri de panică, tulburare de anxietate socială, fobii specifice și tulburare de anxietate generalizată. Simptomele acestor tulburări se pot manifesta fizic, și sunt declanșate de o combinație între modificări în chimia creierului și stresul mediului.
Unele dintre cele mai frecvente simptome sunt:
- Panică, teamă sau neliniște
- Probleme de somn
- Incapacitatea de a rămâne calm și liniștit
- Picioare și mâini rece, transpirații, amorțeală sau furnicături
- Dificultăți de respirație
- Palpitații
- Greaţă
- Gură uscată
- Tensiune la nivelul muschilor
- Ameţeală
Este important să rețineți că aceasta este o listă scurtă de simptome. Unele persoane care suferă de o tulburare de anxietate ar putea suferi doar de câteva dintre aceste simptome sau de toate acestea.
Opțiunile de tratament
Este important să vă concentrați asupra a ceea ce puteți controla, în ceea ce privește abordarea anxietății voastre. Există mai multe opțiuni, inclusiv strategiile de intervenție, care pot oferi celor cu tulburări de anxietate capacitatea de a-și gestiona anxietatea.
Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le recunoașteți atunci când vă ocupați de anxietate este că nu sunteți singuri. Există opțiuni disponibile. Una dintre primele metode este medicația. Este important să înțelegeți că medicamentele trebuie prescrise de un medic, și trebuie să vă consultați medicul înainte de a începe orice tratament medical. Antidepresivele pot fi eficiente în tratarea tulburărilor de anxietate. Anxioliticele sunt, de asemenea, medicamente care scad anxietatea.
O altă opțiune de tratament este psihoterapia, care este un tip de consiliere, menită să abordeze răspunsurile emoționale la tulburările mintale.
Unul dintre aceste tipuri de psihoterapie este terapia cognitiv-comportamentală, care vă învață cum să recunoașteți și să vă schimbați modelele de gândire și să recunoașteți ce declanșează un atac de anxietate sau panică. Terapeutul va lucra împreună cu dvs. pentru a crea noi modele de gândire.
Dacă suferiți de o tulburare de anxietate, este important să nu vă izolați. Discuția cu un terapeut vă poate ajuta să vă gestionați tulburarea de anxietate și vă descoperiți abilitățile de coping. În plus, psihoterapeutul poate lucra cu dvs. pentru a crea tehnici care vă pot ajuta să vă calmați în timpul unui atac de anxietate.
Dacă suferiți de anxietate, apelați la un psiholog bun.
Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.