Psiholog Iasi, Cat este de importanta copilaria in dezvoltarea ulterioara a adultului?

 

Psiholog Iasi, Cat este de importanta copilaria in dezvoltarea ulterioara a adultului?

 

Copilăria este o perioadă idilică în care copilul  descoperă lumea, se conectează cu părinții, petrece timp cu prietenii. Inocența copilăriei este spectaculoasă. Lumea unui copil este prețioasă și delicată.

Traumele din copilariei

Desi copilăria poate fi un moment special și frumos, unii trăiesc traume în această perioadă. Abuzurile fizice, sexuale, verbale sau emoționale în timpul copilariei sunt din păcate, foarte frecvente. Persoanele care au fost abuzate în copilărie sunt, uneori, speriate de ideea de relație.  Dacă sunteți o victimă a abuzului în copilărie, este esențial să căutați ajutor psihologic, pentru a vă putea vindeca.

Copiii sunt extrem de fragili, nu doar din punct de vedere fizic, ci și emoțional. Aceștia necesită îngrijire, iubire, sprijin  pentru a crește sănătoși și fericiți. Modul în care sunt tratați în această perioadă a vieții lor îi va afecta în moduri diferite, iar neglijarea emoțională a copiilor este o traumă majoră, care le va afecta profund viața de adulți. Problema este că nu toți părinții realizează că își neglijează din punct de vedere emoțional copiii.

Atunci când un părinte își neglijează din punct de vedere emoțional copilul, înseamnă că  nu răspunde  sentimentelor copilului lui. Acest comportament de neglijare poate fi intenționat sau neintenționat. Unii părinți ignoră complet nevoile copilului, sau  răspund necorespunzător acestor nevoi. Deoarece copiii pot fi atât de fragili din punct de vedere emoțional, răspunsul incorect al părintelui  poate fi extrem de periculos pentru evoluția lor psihică, și poate provoca traume profunde.

Dacă sunteți părinți, amintiți-vă că ajutați o persoană mai tânără să exploreze, să învețe despre ea însăși și despre lumea în care trăiește. Fie că sunteți părinte biologic, fie că ați adoptat un copil, aveți o influență enormă asupra vieții acestei persoane - mai puternică decât oricine altcineva.

 Chiar dacă interacționezi cu copiii în fiecare zi, nu înseamnă că îți amintești cum era să fii copil. Dacă vrei să-ți ajuți copilul,  este esențial să-i arăți că-i înțelegi trăirile. Copilul se va simți ascultat. Există multe momente în viață când nu ne simțim auziti. De aceea ascultarea opiniilor copiilor este esențială. Ascultați ce vă spun copiii.

Uneori, copiii se confruntă cu probleme psihologice, la fel ca și adulții. Dacă aveți dificultăți în a relaționa cu copilul dvs., apelați la un psiholog de copii.  

Nu există un manual care să vă învețe cum să vă comportați cu copilul dvs.. De aceea, este important să apelați la un psiholog bun, care vă va îndruma în acest sens.

Apelati la un psiholog! Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.