Psiholog Iasi, Consilierea psihologică

 

 

Psiholog Iasi, Consilierea psihologică

 

Consilierea este o formă de terapie în care vorbești cu un profesionist în domeniul sănătății mintale despre ceea ce se petrece în viața ta, despre ceea ce îți provoacă durere, furie, tristețe, depresie, anxietate, traume și multe altele. Puteți discuta cu un consilier despre o gamă largă de probleme de sănătate mintală sau probleme generale de viață, cum ar fi o criză prin care treceți. Consilierea nu este doar pentru oamenii "nebuni". Acest stigmat trebuie eliminat. Atunci când discutați cu un consilier sau un psihoterapeut, pur și simplu aveți grijă de dvs., și de sănătatea dvs. mintală. Nu este nimic în neregulă cu a confrunta problemele care vă provoacă durere. Este important să rețineți că consilierea vă poate ajuta să navigați printr-o o mare varietate de probleme. Dacă participați la consiliere cu partenerul dvs., aceasta vă poate ajuta să vindecați problemele care apar în relația dvs., să comunicați mai bine. Ar putea chiar să vă salveze relația. În plus, dacă sunteți hotărât să vă separați de cineva în mod pașnic, apelând la un consilier de cuplu, poate fi de mare ajutor.

Există multe forme diferite de consiliere, cum ar fi consilierea individuală, consilierea în carieră, consilierea cuplurilor și multe altele. În funcție de nevoile dvs., puteți stabili ce fel de consiliere funcționează pentru dvs. Este avantajos să știți că există o varietate de modalități de a primi ajutor psihologic. Dacă trăiți cu o boală psihică, participarea la consiliere poate fi extrem de utilă. De exemplu, persoanele care au atacuri de panică recurente pot să nu știe cum să le gestioneze. Un consilier psihologic vă va ajuta să vă dezvoltați abilitățile de coping și tehnicile de prevenire a atacurilor de panică. Persoanele care se luptă cu alte boli mintale, cum ar fi depresia, pot beneficia, de asemenea, de consiliere. Nu este nimic  rușinos dacă nu puteți gestiona singur în problemele de sănătate mintală. Toată lumea are nevoie uneori de ajutor.

Unii oameni cred că puteți deveni dependent de un consilier sau terapeut. Nu este în întregime adevărat. Un consilier vă poate ajuta să gestionați o perioadă de tranziție.  Este important să ne amintim că toată lumea trebuie să aibă grijă de sănătatea lor mintală. Dacă nu ai grijă de sănătatea ta mintală, vei suferi, și asta nu merită nimeni. Tu esti stăpânul destinului tău, iar consilierea este o excelentă formă de sprijin, de care poți beneficia în călătoria ta în viață. Consilierea  se adresează persoanelor care nu își pot gestiona singuri problemele. În ceea ce privește dependența de  terapeut, scopul consilierii este de a ajunge la un punct în care veți fi capabili să vă gestionați problemele pe cont propriu. Un consilier este un profesor.

În consiliere, învățați să identificați problemele cu care vă confruntați, și să le gestionați, folosind abilitățile de coping. În funcție de ceea ce vă supără, fie că este vorba despre traume, anxietate, depresie, halucinații, psihoze, tulburări de relație, manie, sau orice altceva, un consilier vă poate ajuta. Dacă nu sunteți sinceri cu profesioniștii din domeniul sănătății mintale, ei nu vă vor putea ajuta. Dacă comunicați deschis, ușa va fi deschisă pentru ca ei să vă ajute. Veți vedea că consilierea este un spațiu sigur, și atunci când veți găsi un profesionist care este potrivit pentru dvs., vă veți simți în siguranță.

Dacă doriți să participați la ședințe de consiliere, apelați la un psiholog bun din Iasi

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.