Psiholog Iasi, Cum sa depasim sentimentul de deznadejde?

 

 Psiholog Iasi, Cum sa depasim sentimentul de deznadejde?

 

Speranța îți dă aripi, a scris Emily Dickinson. Ea izvorăște veșnic, a spus un alt poet, Alexander Pope. Uneori, aceste izvoare eterne de speranță se usucă.

 Vă simțiți fără speranță cu privire la viață, iar prezentul și viitorul vă sperie? Iată câteva sugestii legate de modul de a redobândi speranța:

Atunci când acel sentiment de deznădejde vă domină, vă simțiți fără energie. Ce motivație putem găsi, dacă totul este fără speranță oricum? Deci, faptul că citiți acest articol este important. Nu vă lăsați copleșiți de deznădejde. Ați recunoscut că sentimentele prelungite de lipsă de speranță nu trebuie să fie statu quo-ul dvs. și  ați început să căutați o ieșire din umbra disperării.

Deci, sunteți aici, și căutați modalități de a vă simți mai bine. Felicitări. Următorul pas este să înțelegem de unde provine acel sentiment de deznădejde.

Fără a vă cunoaște personal, este imposibil pentru un articol de pe Internet să indentificece cauzele acestor sentimente din interiorul vostru. Este posibil să vă confruntați cu adevărat cu o situație de viață care este aparent fără speranță - diagnostice fatale, un prejudiciu devastator, o pierdere dureroasă .

Chiar și așa, "în cazul în care există viață, există speranță". O situație dificilă poate fi cauza sentimentelor tale de inutilitate, dar asta nu înseamnă că situația este cu adevărat fără speranță. Uneori, ceea ce vă pare fără speranță subiectiv, obiectiv nu este.

Ar putea fi depresie?

Institutul National de Sanatate Mintala (NIMH), o agenție federală în cadrul Departamentului de Sănătate din SUA și Servicii Umane (HHS), descrie unul dintre simptomele de depresie ca fiind „sentimente de inutilitate, sau pesimism“. Alte simptome asociate includ starea de tristețe, anxietate sau gol interior; sentimentue de vinovăție, devalorizare sau neajutorare; nu mai simt plăcere din activități simple; au gânduri de moarte sau de sinucidere. Simptome suplimentare pot fi găsite pe site-ul NIMH și includ senzații de lipsă de energie, oboseală și iritabilitate. Este important de observat că nu toate simptomele depresiei sunt incluse în acest articol; iar simptomele trebuie să fie prezente timp de cel puțin două săptămâni pentru a fi diagnosticate ca depresie.

Dacă citiți acest articol și bifați mental toate simptomele, amintiți-vă că numai un psiholog sau psihiatru  vă poate diagnostica ca având tulburarea cunoscută sub numele de depresie. De fapt, potrivit  Asociației Americane de Psihiatrie (APA), unele probleme medicale se manifestă uneori  asemănător cu depresia. Sentimentele dvs. de lipsă de speranță nu sunt, prin urmare, neapărat legate de depresie. Acestea ar putea proveni dintr-o problemă tiroidiană, o deficiență de vitamine sau din alte problem medicale. Din acest motiv, este esențial să mergeți la medic și să nu suferiți în tăcere. Există tratamente disponibile pentru fiecare dintre aceste probleme și este imperativ pentru binele dumneavoastră să beneficiați de îngrijiri adecvate .

Dacă este depresie

 Depresia este o tulburare psihică și, din păcate, acest diagnostic este uneori stigmatizat. S-ar putea să simțiți că suferința cauzată de depresie este o slăbiciune. Gânduri de acest fel vă pot determina să evitați tratamentul de specialitate și, astfel, să vă amplificați gravitatea diagnosticului .Iată câteva informații care pot atenua aceste sentimente:

Nu ești singur. Potrivit datelor NIMH , statisticile disponibile arată că 6,7% dintre adulții din Statele Unite au prezentat un episod depresiv în anul 2015.  Ponderea în cifre reale reprezintă 16,1 milioane de persoane. Da, așa e. Milioane de oameni  au suferit de depresie clinică. Poate că te simți singur, dar nu ești singurul în această situație. Credeți că aproximativ 16,1 americani care se simt fără speranță și deprimați sunt cu totul fără speranță, nerecuperabili, lipsiți de valoare și slabi doar pentru că se simt așa? Sau crezi că e posibil ca sentimentele tale de deznădejde și lipsă de speranță, ca și ale lor, să nu fie justificate, ci  să fie simptomele  unei afecțiuni tratabile numite depresie?

Nume foarte cunoscute sunt incluse pe lista persoanelor care suferă sau au suferit de depresie. Jim Carrey, Halle Berry, Buzz Aldrin, J. K. Rowling și Kendrick Lamar sunt doar câteva dintre celebritățile care au recunoscut că s-au luptat cu depresia.

Ce poti sa faci

Vestea bună este că, indiferent de cauza sentimentelor tale de deznădejde, există soluții pentru eliminarea lor din viața ta. Apelează la un psiholog, urmează niște sedințe de psihoterapie.Dacă vă confruntați cu sentimetul de deznădejde, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta în acest sens.