Psiholog Iasi, Pedeapsa

 

Psiholog Iasi, Pedeapsa

 

Rolul pedepselor

Care este obiectivul pedepselor? Rolul disciplinei în societatea noastră este de a ne asigura că oamenii respectă regulile. Este vorba despre dreptate și corectitudine. Pedeapsa, atunci când este corectă, funcționează ca o tactică de constrângere pentru ca oamenii să respecte regulie. În caz contrar, se  vor confrunta cu consecințele sistemului judiciar.

De ce unii oameni comit crime?

Oamenii comit crime dintr-o varietate de motive. Uneori, mediul unui individ este responsabil pentru comportamentul infracțional al acestuia. Poate că sunt înconjurați de persoane care comit  infracțiuni. Oamenii comit uneori ilegalități din dorința de a se integra într-un grup. Deși unii înceacrcă să devină membri activi în societate, nu reușesc, și prin urmare se îndreaptă către vânzarea de droguri sau furt, ca urmare a sărăciei. Când oamenii se află într-o situație de sărăcie, sunt adesea tentați să comită acte criminale care le permit să supraviețuiască financiar.

Pedeapsa corporală

 Pedeapsa poate implica violență fizică. Pedeapsa corporală este o pedeapsă fizică, care are ca obiectiv provocarea durerii. De asemenea, a fost folosită în cazul deținuților și sclavilor.  Abuzul asupra copilului este ilegal. Părinții care abuzează fizic copiii sunt supuși unor repercusiuni juridice. Din păcate, pedeapsa corporală este în continuare frecventă, în ciuda faptului că este ilegală.

Definiția pedepsei

Pedeapsa este definită ca un rezultat neplăcut, pe care o figură a autorității îl exercită asupra unei persone, ca o consecință a comportamentului acesteia.  Autopedepsirea se manifestă  sub formă de autovătămare sau alte comportamente dăunătoare. Poate avea loc și în religie.

Pedeapsa religioasă

Din punct de vedere istoric, unii oameni s-au pedepsit în numele religiei lor. Ei erau devotați și credeau că pedeapsa ar putea ilustra devotamentul lor față de religie.  Ei s-au pedepsit antr-un act de sacrificiu. Flagelarea este o practică devoțională, în care oamenii se bat cu biciuri, pentru a se purifica.

Pedeapsa poate fi periculoasă

Există situații în care pedeapsa poate fi periculoasă, sau violentă. Este important să vorbiți, dacă simțiți că sunteți maltratat.  Faptul că o persoană are putere, nu îi dă dreptul să te rănească. Dacă simțiți că sunteți victima unei pedepse incorecte, sau dacă vă aflați într-o relație abuzivă, este important să căutați imediat ajutor.

Dacă sunteți victima unui abuz, apelați la autorități și la un psiholog bun.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.