Psiholog Iasi, Managementul stresului

 

 

 

Psiholog Iasi, Managementul stresului

 

Deci, ce este managementul stresului? Managementul stresului cuprinde o varietate de tehnici folosite pentru gestionarea echilibrată a situațiilor stresante, pentru a face față evenimentelor dificile, și consecințelor acestora. Pe scurt, managementul stresului  ne ajută să rămânem calmi. De asemeni, îmbunătățește funcționarea în timpul celor mai mari provocări ale vieții. Deși este posibil să nu exersați întregul spectru al tehnicilor de gestionare a stresului, definiția completă a managementului stresului le include pe toate.

Sfaturi pentru managementul stresului

Uneori, câteva sfaturi simple de gestionare a stresului te pot ajuta în a face față  stresorilor de zi cu zi. Încercați aceste sugestii pentru a gestiona stresul pe cont propriu, sau cu ajutorul unui terapeut.

Odihniți-vă . Cercetările arată că o cantitate redusă de somn conduce la amplificarea nivelului de stres.  

Evitați cofeina, alcoolul, nicotina și zahărul - Cafeaua, nicotina și băuturile energizante vă mențin tensionați,  și vă este greu să vă liniștiți, atunci când vă aflați într-o situație stresantă. Alcoolul vă poate  calma la început, dar efectul general este extrem de nociv.  Prea mult zahăr vă poate crește energia, conducând la stări de agitație.

Practicați sportul – Exercitiile fizice ajuta la descărcarea tensiunii.

Petreceți timp în natură - Cercetările arată că plimbările  în natură  îmbunătățesc funcționarea organismului, și scad nivelul de stres.

Discutați cu prietenii - Vorbind cu un prieten vă poate ajuta cu gestionarea stresului în două moduri. În primul rând, vă oferă o șansă de a elibera tensiunea, și vă distrage atenția de stres.

 Citiți o carte despre gestionarea timpului - Când vă gestionați timpul în mod eficient, ziua dvs. pare mai eficientă. Sarcinile par a fi mai ușor de realizat, iar programul tău este într-adevăr mai ușor de gestionat.

Nu spuneți "da" la tot - S-ar putea să aveți nevoie de ajutor să învățați să spuneți "nu".Dacă vă este teamă că nu vă vor plăcea oamenii atunci când spuneți "nu", construirea stimei de sine vă poate ajuta să vă simțiți suficient de încrezători pentru a spune "nu", atunci când este necesar.

Apelați la sedințe de psihoterapie. Dacă întâmpinați dificultăți legate de stres, un psiholog vă poate ajuta.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.