Psiholog Iasi, Increderea in sine

Puteți învăța multe, renunțând la anxietate și câștigând încredere. Există numeroase beneficii ale încrederii care se extind din viața profesională în viața personală.

Încrederea vă ajută să vă relaxați mai ușor

Toți am avut momente în care ne-am așezat în patul nostru noaptea, am închis ochii și am fost loviți de o anxietate incontrolabilă.

Din fericire, încrederea face minuni împotriva acestui model toxic de gândire. Anxietatea ne împiedică să trăim în prezent. Concentrându-ne pe ceea ce se întâmplă acum, putem câștiga încredere și ne vom relaxa mai ușor. Încrederea ne oferă liniștea de care avem nevoie pentru  a rămâne în  prezent.

Succesul vine mai repede

 Încrederea vă poate ajuta să vă relaxați,și să vă controlați viața. O scădere a încrederii în sine este adesea asociată cu o lipsă de succes. Din păcate, lipsa de succes poate, de asemenea, să cauzeze o scădere a încrederii în sine. Acești doi factori se pot hrăni reciproc, și pot provoca un ciclu de negativitate, care poate fi greu de întrerupt.

Relațiile devin mai bune

Odată ce îngrijorările încep să se dispară și începi să evolueze profesional, viața ta personală se va îmbunătăți. Datorită atitudinii calme și siguranței de sine, oamenii încrezători sunt mai predispuși să atragă oameni încrezători. Încrederea vă oferă energia pentru a  atrage oamenii, precum și siguranța de sine pentru a vă apropia de ceilalți.

În plus, odată ce ați creeat o relație cu cineva, nivelul crescut al încrederii vă ajută în continuare. Succesul tău sporit sau calmul, îi determină pe ceilalți să rămână în relație cu dvs..

Relațiile existente pot beneficia, de asemenea, de o creștere a încrederii în sine. Anxietatea, nesiguranța și lipsa de ambiție pot indepărta partenerii.

Sănătatea ta se îmbunătățește

Câștigarea încrederii în sine are multe beneficii sociale, dar beneficiile sale se extind dincolo de cele interpersonale. Deoarece factorii fizici și psihici se pot influența reciproc, lipsa de încredere poate afecta atât sănătatea fizică, cât și cea psihică.

În ceea ce privește sănătatea mintală, oamenii cu puțină încredere se luptă deseori cu anxietatea, tulburările de panică și depresia. Anxietatea socială, în special, este foarte frecventă, precum și tulburările de alimentație cum ar fi anorexia sau bulimia. Când simți că nu ești capabil să rezolvi o situație, poți trăi sentimente de panică și lipsă de speranță, care pot degenera în tulburări.

O lipsă de încredere poate fi în detrimentul sănătății dvs. mintale, astfel încît câștigarea încrederii este crucială. Încrederea îi ajută pe oameni să preia controlul vieții lor

Deoarece lipsa de încredere duce adesea la stres, hipertensiunea arterială, supraalimentarea și alcoolismul sunt efecte secundare tipice. Obținerea încrederii vă poate ajuta să vă dați seama că nu aveți nevoie de mecanisme disfuncționale de coping, care vă pot afecta sănătatea. În plus, deoarece stresul poate provoca hipertensiune arterială, efectele de reducere a stresului rezultate din sentimentul de încredere, pot îmbunătăți sănătatea fizică.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.