Psiholog Iasi, Cum sa ne gestionam furia

 

 

 

Psiholog Iasi, Cum sa ne gestionam furia?

 

Cum să gestionăm un temperament impulsiv

În ciuda explicațiilor psihologice, a motivelor și a personalităților asociate cu reacțiile impulsive, faptele rămân. Impulsivitatea trebuie controlată și gestionată. În caz contrar, va face rău și va distruge vieți.

Comunicați constructiv

Una dintre cele mai bune modalități de a gestiona un temperament impulsiv este prin abordarea sursei furiei. Dacă sursa este o persoană, angajarea într-o discuție se poate dovedi deosebit de utilă. Cu toate acestea, momentul este esențial. Momentul  în care cineva alege să inițieze o conversație poate determina dacă discuțiile ajută  situația, sau dacă o înrăutățesc. De exemplu, a începe o discuție nu este, în general, o idee bună atunci când emoțiile sunt intense, sau când una sau ambele părți sunt ocupate. În mod ideal, cel mai bun moment pentru a iniția o conversație este atunci când ambii parteneri sunt relaxați și disponibili. Discuțiile ar trebui, de asemenea, să rămână concentrate asupra subiectului și a posibilelor soluții. Acuzațiile vor agrava circumstanțele actuale.

Îndepărtați-vă de sursă

Într-o lume perfectă, oamenii ar fi întotdeauna capabili să vorbească și să rezolve problemele între ei. Totuși, această soluție particulară nu este întotdeauna fezabilă. Dacă conversațiile constructive se dovedesc a fi inutile, îndepărtarea de sursă este întotdeauna o opțiune. În multe cazuri, acest lucru poate fi mai ușor de spus decât de făcut, mai ales dacă sursa se întâmplă să fie un loc de muncă, un prieten sau un soț / soție. Cu toate acestea, ceva sau cineva care este cu adevărat pozitiv și constructiv, nu ar trebui să vă provoace constant reacțiile impulsive. În cele din urmă, decizia de a se îndepărta de sursa furiei aparține doar individuli afectat.

Menținerea unui stil de viață sănătos

Una dintre cele mai ușoare căi de a controla un temperament impulsiv este menținerea unui stil de viață sănătos. Acest lucru implică exercițiile fizice, mâncatul sănătos, și odihna.

Gandeste pozitiv

 Gândirea pozitivă generează cu adevărat o varietate de efecte pozitive și constructive. Deși unii oameni reacționează pozitiv, modul în care o situație este privită sau percepută poate amplifica sau poate diminua furia sau frustrarea asociată. Există multe cazuri în care problemele nu sunt la fel de grave cum par într-un anumit moment. Efectuând un pas înapoi, regândind situația și  apoi continuând cu o atitudine echilibrată,  poate fi un remediu benefic.

Căutați ajutor profesional! Apelati la un psiholog din Iasi!

Dacă suferiți din cauza unui temperament impulsiv, apelați la un psiholog bun.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.