Psiholog Iasi, Fericirea de a avea animale de companie

 

PSIHOLOG IASI, ANIMALELE DE COMPANIE

 

Dacă ați avut vreodată un animal de companie, știți că ele fac parte din familie și că aduc  iubire și fericire căminului dvs.. Odată ce ai un animal, nu-ți poți imagina viața fără el. Ce inseamna exact fericirea pe care o simti cand animalele sunt aproape?

 Animalele oferă iubire neconditionata

Animalele de companie își pun mereu proprietarii pe primul loc. Ele dau iubire absolută necondiționată. Ele sunt acolo când sunteți fericiți și doriți să vă jucați. De asemenea, ei pot simți când sunteți triști, răniți sau nu vă simțiți bine. Multe animale de companie vor rămâne cu proprietarii lor pentru a se asigura că sunt  bine. Ei au grijă de familia lor, deci atunci când fac parte din familia ta, tu devii parte din grupul lor. Ele devin foarte protective. Când le oferim afectiune, avem grijă de ele și le acordăm atenție, sunt ale noastre pentru totdeauna.

"Când copiii dvs. sunt adolescenți, este important să aveți un câine, astfel încât cineva să fie fericit să vă vadă". - Nora Ephron

"Un câine este singura ființă de pe Pământ care te iubește mai mult decât se iubește pe sine". - Josh Billings

"Indiferent cât de dificilă a fost ziua , întotdeauna există o față fericită care te așteaptă să ajungi acasă". - Necunoscut

"Unii îngeri aleg blană în loc de aripi". - Necunoscut

"Acasă este locul unde se afla câinele tau." - Necunoscut

 Terapia cu animale

Persoanele cu tulburare de stres post-traumatic, anxietate, depresie, Alzheimer, orbire, surditate, diabet și diverse alte afecțiuni au început o nouă viață atunci când au apelat  la un animal de terapie. Aceste tipuri de animale de companie sunt instruite să fie animale de terapie și să ofere iubire, ameliorarea stresului și fericire celor care trec printr-o perioadă grea.

"Cel mai bun terapeut are blană și patru picioare." – Necunoscut

 Un animal de companie vă oferă ocazia să faceți mișcare

Când aveți un animal de companie , acesta vă oferă posibilitatea de a ieși și de a face miscare, fără să resimțiți această activitate ca fiind grea sau plictisitoare. Unele animale necesită mai multe plimbări pe zi, așa că ele oferă în mod automat proprietarului oportunitatea de a iesi din casa. Acesta este un moment în care puteți să vă bucurați de soare  și puteți arde câteva calorii. Activitățile fizice vă pot îmbunătăți starea de spirit și vă pot aduce fericirea în timpul zilei. În ultimii ani grupurile de yoga au început să introducă animalele în exercițiile lor. Căței, capre, iepuri și alte animale participă la curs.

" Animalele ne încurajează să ne jucăm, să fim afectuoși, să căutăm aventură și să fim loiali". - Tom Hayden

 Când ai un animal de companie, ai un prieten bun. Sunt ascultători buni. Ele vă pot face să vă simțiți mai puțin singuri pentru că sunt întotdeauna cu voi. Multe animale de companie doresc să se afle în apropierea proprietarului lor, astfel încât veți simți că cineva este mereu cu dvs.. Dacă locuiți singuri sau aveți un partener care călătorește foarte mult, animalele de companie pot, de asemenea, să vă dea un sentiment de siguranță.

"Fericirea începe cu un nas umed și se termină cu o coadă". - Necunoscut

"Animalele sunt prieteni atît de plăcuți - nu pun întrebări, nici nu critică". - George Elliot

 Animalele vă învață să empatizați

Copiii care au animale de companie, de care au trebuie să se îngrijească de la o vârstă fragedă, exersează empatia . Când văd că un animal de companie răspunde îngrijirii lor și se simte mai bine, copiii învață că pot face diferența în viața unei ființe vii. Dacă înțeleg că animalul lor de companie are sentimente  și răspund la acele sentimente, ei își dezvoltă capacitatea de empatie. Compasiune este o trăsătură importantă pentru toate ființele umane.

"Putem judeca inima unui om după felul în care tratează  animalele". - Immanuel Kant

Animalele vă ajută să vă îmbunătățiți starea de spirit

Există un răspuns fiziologic real pentru cei care au animale de companie. Când mângâiem un animal pentru o perioadă scurtă de timp oferim creierul nostru un semnal pentru a produce hormonii serotonina și oxitocina, care ne fac să ne simțim mai liniștiți și pașnici. Sentimentele de pace și de liniște pot fi o fericire pură pentru majoritatea oamenilor.

"Oricine a spus că nu poți cumpăra fericirea a uitat de cățeluși." - Gene Hill

"Scopul meu în viață este să devin la fel de minunat cum crede câinele meu că sunt." - Necunoscut

 Un aminal vă oferă ocazii de socializare

Când ieșiți la plimbare cu câinele dvs., aveți oportunitatea de a socializa mai usor cu alți aparținători sau iubitori de animale. Dacă aveți dificultăți în situațiile sociale, știind că aveți o relație pozitivă cu animalul dvs. de companie, vă poate încuraja să socializati cu o alte persoane.

"Nimeni nu apreciază  conversația dvs. la fel de mult ca și câinele." - Christopher Morley

"Nu fiecare om știe cum să iubească un câine, dar fiecare câine știe cum să iubească un om". - Necunoscut

” Lasă-mă în pace, vorbesc doar cu pisica mea azi”. - Necunoscut

 Animalele vă fac să vă simțiți util

Dacă ați fost trist, copiii dvs. au părăsit casa, sunteți pensionari etc. și simțiți că nu sunteți importanti in viața cuiva,  un animal de companie vă poate oferi acel sentiment de a fi util și dorit. Animalele de companie sunt foarte dependente de proprietarii lor, astfel încât te pot face să te simți iubit. Dacă salvezi un animal, mai ales unul cu nevoi speciale, vei avea un sentiment de împlinire. Când aveți un animal de companie, veți ieși mai mult și veți avea ocazia de a cunoaște persone noi.

"Animalele de companie au o modalitate de a găsi oameni care au nevoie de ele și de a umple goliciunea sufletească pe care nu am știut că am avut-o." - Necunoscut

"Soarele meu nu vine din cer, ci vine din dragostea din ochii câinelui meu." - Necunoscut

"Fericită este casa cu cel puțin o pisică". – Necunoscut

Apelati la un psiholog bun din Iasi! 

Dacă vă simțiți singuri și întâmpinați dificultăți de socializare, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iași, vă asteaptă pentru a vă oferi suport și îndrumare în depășirea acestor probleme.