Psiholog Iasi, Egocentrismul adolescentului

Psiholog Iasi, Egocentrismul adolescentului

Pentru a ajuta copilul să gestioneze  egocentrismul specific vârstei, trebuie să aveți grijă și de propriile dvs. nevoi în această perioadă. Încercați următoarele strategii, pentru a vă  ocupa într-un mod optim de această fază critică a dezvoltării copilului dvs.:

Lucrați asupra abilităților de coping, cum ar fi flexibilitatea, prin strategii de brainstorming sau păstrarea unui jurnal de recunoștință.

Învățați tehnici de calmare cum ar fi respirația profundă, meditația sau relaxarea musculară sistematică.

Alegeți un stil de viață sănătos cum ar fi consumul de alimente sănătoase, consumul de apă, exercițiile fizice, și evitarea țigărilor și a alcoolului.

Tehnicile de coping sunt extrem de utile pentru tine ca adult.  Exersează-le împreună cu adolescentul tău.

 

Este egocentrismul adolescentului normal și sănătos?

Nu este clar dacă egocentrismul adolescentin are o funcție sănătoasă în dezvoltarea cognitivă. Cu toate acestea, apare la majoritatea adolescenților. Ceea ce trebuie să vă amintiți este că, deși nu ar putea fi o problemă serioasă pentru copilul dvs., merită să observați, și să reacționați corespunzător. Acordați atenție suficientă copilului dvs,   observați dacă copilul dvs. face alegeri distructive din cauza egocentrismului. Apoi, dacă are nevoie de ajutor de specialitate din parte unui psiholog, ajutați-l în căutarea psihologului potrivit.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru înțelegerea copilului dvs. sau pentru a face față problemelor pe care le generează egocentrismul specific vârstei, puteți discuta cu un psiholog, psihoterapeut, sau consilier psihologic. Psihoterapia  oferă clientului un cadru securizant și privat.

Viața ca părinte nu este niciodată ușoară, dar chiar și atunci când copilul dumneavoastră se confruntă cu provocările adolescenței, puteți dezvolta un nucleu calm și înțelegător al păcii interioare, care vă va face viața mult mai frumoasă decât ați putea să vă imaginați acum.

 

Dacă întâmpinați dificultăți în relația cu copilul dvs., apelați la un psiholog bun din Iasi.

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.