Psiholog Iasi, Efectele mass-media asupra imaginii de sine

 

Psiholog Iasi, Efectele mass-media asupra imaginii de sine

 

Modul în care ne vedem când ne privim în oglindă poate determina cât de echilibrată este percepția corpului nostru. Dacă avem o imagine realistă asupra mărimii, formei și aspectului nostru, avem tendința de a ne vedea într-o lumină  pozitivă. Cu toate acestea, dacă există o mare diferență între modul în care ne vedem și realitatea aspectului corpului nostru, avem o atitudine negativă față de noi înșine.

 

Expunerea la o frecventă la mass-media poate duce la o deconectare de realitate și la deteriorarea modului în care oamenii se percep. Acest comportament conduce la apariția sau agravarea tulburărilor alimentare.

 

Femeile sunt în mod special vulnerabile la modelele din  mass-media. Există presiuni de a arăta și de a se îmbrăca într-un mod acceptat din punct de vedere cultural, de a fi plăcută, și adimrată pentru frumusețea și forma corpului. Cine stabilește standardele fizice? Celebritățile.

În timp ce utilizarea mass-media este un mod de a câștiga venituri pentru multe dintre aceste femei, ele nu sunt prezentate în mod realist în mass-media. Adesea, mass-media va promova o imagine distorsionată, foarte filtrată a femeilor, care nu este concordantă cu realitatea, sau reprezentativă pentru populația generală

Deci, atunci când femeile văd aceste tipare media, se compară cu aceste construcții sociale și adoptă măsuri extreme, pentru a arăta ca aceste femei idolatrizate. Majoritatea camerelor au acum filtre care pot schimba instantaneu fața și corpul, pentru a îmbunătăți imaginea. De asemena, unele femei își schimbă permanent aspectul, prin apelarea la chirurgia estetică.

 

Acest comportament obsesiv și autodistructiv duce la o mulțime de probleme mentale și corporale, dintre care  stima de sine și încrederea scăzută, o scădere a interacțiunilor sociale, un sentiment de inadecvare și insecuritate,tulburări obsesiv-compulsive, tulburări alimentare, anxietate și depresie.

Dacă vă confruntați cu o stimă de sine scăzută, apelați la un psiholog, pentru a urma niște sedințe de psihoterapie sau consiliere psihologică.

Apelati la un psiholog bun din Iasi !

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.