Psiholog Iasi, Efectele alcoolului asupra depresiei

 

 

 

Psiholog Iasi, Efectele alcoolului asupra depresiei

 

Ceea ce știm, este că alcoolul te poate face să te simți obosit. Această senzație de relaxare  este motivul pentru care mulți oameni cred că alcoolul le rezolvă problemele, sau cel puțin, îi ajută să-și uite problemele pentru un timp.

Alcoolul ar putea ajuta oamenii să-și uite problemele pentru un timp, dar, este posibil ca alcoolul să te facă să te simți mai deprimat . De asemenea, alcoolul influențează controlul impulsurilor pe termen scurt și provoacă leziuni cerebrale permanente pe termen lung. Acest lucru poate duce la luarea unor decizii proaste, care creează situații dificile.

Nu numai că alcoolul crește sentimentele de depresie, dar are efecte împotriva antidepresivelor. Asta inseamna ca pentru treizeci la suta dintre persoanele cu depresie diagnosticata, care au, de asemenea, o dependență de alcool, medicamentele  sunt mai putin eficiente.

În plus, pe lângă faptul că alcoolul  împiedică medicamentele să lucreze așa cum ar trebui, medicamentele pot schimba și modul în care alcoolul te afectează. De aceea, băutul în timpul tratamentului cu medicamente este periculos. Unele combinații de alcool și antidepresive pot fi chiar fatale. În timp ce acest lucru depinde de variabile precum persoana, medicamentul și cantitatea și tipul de alcool consumat, este mai bine să evitați alcoolul în timp ce luați antidepresive.

Persoanele care au atât depresie, cât și probleme legate de consumul de alcool, vor fi probabil încurajate să renunțe la băut, pentru a ajuta la vindecarea depresiei, și pentru a evita interacțiunile potențial periculoase între alcool și medicamente. A renunța la băut poate fi dificil pentru oricine, dar este deosebit de dificil pentru persoanele cu depresie. Medicii pot ajuta prin furnizarea de resurse și medicamente pentru persoanele care suferă de ambele probleme. De asemeni, un psiholog vă va ajuta prin intermediul ședințelor de psihoterapie.

Deoarece consumul de alcool agravează depresia, persoanele care sufera de depresie si care beau prea mult,  pot observa o ameliorare a depresiei  dupa ce au renuntat la consumul de alcool. Depresia este de obicei tratată cu o combinație de medicamente și psihoterapie. În timp ce medicul poate alege să mențină medicamentele până când individul a redus consumul de alcool, un psiholog vă va recomanda ca psihoterapia să înceapă devreme, pentru a ajuta atât la depresie, cât și la problema băutului.

Stim, de asemenea, ca alcoolul poate induce depresia la persoanele care beau de mult timp. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul poate schimba chimia creierului. Acesta face acest lucru prin schimbarea eficacității neurotransmițătorilor.

O problemă cu neurotransmițătorii sau cu volumele diferitelor semnale chimice poate fi cauza depresiei . Multe antidepresive funcționează și prin introducerea mai multor mesageri chimici, motiv pentru care alcoolul poate determina ca antidepresivele să funcționeze mai puțin efficient, sau să aibă efecte secundare.

Cel mai mare risc pentru o persoană care suferă de depresie este sinuciderea. Aproape 75% dintre persoanele care mor prin sinucidere au droguri în corpul lor, inclusiv alcool.

Dacă suferiți de aceste probleme, apelați la un psiholog  și la un psihiatru.

Dacă aveți nevoie de un psiholog, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.