Psiholog Iasi, Diferite tipuri de psiholog

 

 

Psiholog Iasi, Tipuri de psihologi

 

 Un psiholog ne poate ajuta atunci când vine vorba de diagnosticarea și tratarea tulburărilor mintale.  Există multe tipuri de psihologi:

Psihologul clinician

Un psiholog clinician are pregătire  în administrarea evaluărilor,diagnosticarea tulburărilor  mintale și tratarea lor. Ei au au terminat mii de ore de formare, sub supravegherea unui psiholog autorizat.  Psihologul clinician lucrează în clinici private, sau spitale.

Psihologul școlar

Unul dintre cele mai comune tipuri de psihologi este psihologul școlar. Psihologul școlar ajuta copiii să-și  gestioneze problemele emoționale, școlare și sociale, într-un mediu școlar. Psihologul școlar face parte  din mediul academic. Vorbeste cu profesori, părinți și alți membri ai personalului, pentru a ajuta copiii.

Biopsihologii

Biopsihologii sunt, de asemenea, numiți "psihologi biologici" sau "psihologi fiziologici".

Biopsihologul poate efectua cercetări asupra creierului uman. El examinează comportamentul bazat pe biologie și analizează modul în care oamenii acționează, gândesc și simt.

Psihologul specializat în psihologia dezvoltării

 Acest psiholog ne ajută să înțelegem felul în care oamenii evoluează de la naștere până la maturitate

Psihologul criminalist

Acest psiholog analizează conexiunea dintre psihologie și lege. Un psiholog criminalist ar putea fi un consultant în cazuri penale, sau ar putea evalua dacă cineva este expus riscului de ofensă.

Psihologul social

Psihologul social studiază grupurile de oameni și comportamentele lor. El examinează relațiile dintre oameni, și factorii care ar putea influența grupurile de persoane cum ar fi prejudecățile, relațiile interpersonale, agresivitatea și persuasiunea.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.