Psiholog Iasi, Diferenta dintre ambitia oarba si ambitia sanatoasa
Diferența dintre ambiție și ambiția oarbă constă în modul în care ajungeți de la punctul A la B. Toți oamenii au scopuri de viață și vise pe care doresc să le îndeplinească; modul în care împliniți aceste dorințe este la fel de important ca și atingerea scopului însuși. Ambitia este in centrul tuturor calatoriilor vietii, si exista multe lucruri de invatat in timp ce lucrati pentru atingerea obiectivelor. Ambiția oarbă nu este altceva decât o cursă sălbatică spre rezultat, indiferent de evenimentele și experiențele care apar de-a lungul drumului.
Cariera, visurile, scopul tale ar trebui să te facă mereu fericit. Viața nu se bazează pe realizări arbitrare; este vorba despre schimbare și învățare . Ambiția ar trebui să se concentreze pe tine și pe obiectivele tale.
Ambiția oarbă nu este sănătoasă mental sau fizic. Alegerile pe care le faceți când sunteți orbiți de ambiție vă afectează . Stresul este un ucigaș, poate să nu fie detectat de ani de zile, dar tensiunea arterială și atacurile de inimă sunt amenințări majore pentru sănătate, atunci când stresul nu este controlat. Deciziile de a vă ignora sănătatea sau de a nu vă odihni, sunt decizii determinate de ambiția oarbă.
Ambitia in sine nu îți va face rau, dar ignorarea nevoilor tale te va afecta. Uneori, a vorbi cu cineva despre obiectivele vieții și ambiția dvs. vă poate ajuta să luați decizii mai bune. Există întotdeauna mai multe căi spre obiectivele dvs, iar discuția cu alții vă poate ajuta să alegeți o soluție mai bună.
Există multe modalități de a face schimbări, care vă vor restructura drumul spre succes. Schimbările mici pot face o mare diferență; nu este niciodată prea târziu să vă schimbați calea spre succes.
Ambitia este un lucru bun; este dorința de a reuși. Ambiția oarbă este dorința de a reuși, fără a ține seama de ceilalți și, în cele din urmă, fără a vă lua în considerare pe dvs. Faceți alegeri, faceți planuri, faceți excepții și faceți o schimbare pentru dvs. și pentru ceilalți. Poate fi greu să rămâi concentrat și să faci progrese în fiecare zi, trucul este să înțelegi ce progrese vrei să faci.
Există numeroase moduri de a face mici schimbări, dacă doriți să înlocuiți ambiția oarbă cu ambiția sănătoasă. Terapeuții și consilierii nu sunt doar pentru cei care au nevoie de ajutor mental; ei se adresează și celor care au nevoie de îndrumare. Dacă doriți să faceți o schimbare, dar nu știți de unde să începeți, un psiholog vă poate ajuta.
Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.