PSIHOLOG IASI, DIFERENȚA DINTRE ANXIETATE ȘI ÎNGRIJORARE

 

PSIHOLOG IASI, DIFERENȚA DINTRE ANXIETATE ȘI ÎNGRIJORARE

 

Sentimentele de neliniște apar de obicei simultan, iar cuvinte precum "griji" și "anxietate" sunt folosite ca sinonime. În ciuda asemănării acestor cuvinte, există o diferență majoră între îngrijorarea de zi cu zi și anxietatea incontrolabilă. Dacă vă întrebați dacă sentimentele dvs. sunt un motiv de îngrijorare, țineți cont de următoarele.

Ce este îngrijorarea?

Pentru a înțelege adevărata anxietate, este important să înțelegeți mai întâi ce este îngrijorarea. Mulți oameni definesc îngrijorarea în moduri diferite, în funcție de felul în care trăiesc emoția. Definiția îngrijorării dată de Merriam-Webster este: "agitație mintală și frica de pericole".

Această definiție este este puțin înșelătoare. Deși descrie starea de îngrijorare ca un tip de primejdie mintală și folosește "anxietate" ca sinonim pentru îngrijorare, îngrijorarea însăși nu este o formă de tulburare mintală .

Toată lumea se îngrijorează din când în când. Este un răspuns natural la situații inconfortabile din viața noastră. Fiecare dintre noi poate descrie un moment în care s-a simțit îngrijorat.

Majoritatea îngrijorărilor noastre sunt de scurtă durată. Cu toate acestea, o formă mai gravă de îngrijorare este adesea menționată ca "anxietate". Acesta este doar unul dintre numeroasele sinonime ale termenului de ”îngrijorare”. Cu toate acestea, anxietatea incontrolabilă este o stare emoțională diferită de îngrijorarea generală.

Ce este anxietatea?

Anxietatea este un termen pe care îl folosim pentru a descrie îngrijorarea excesivă. Când vine vorba de sănătatea mintală, ”anxietatea” este un termen folosit pentru a denumi o afecțiune numită tulburare de anxietate generalizată. Aceasta este o afecțiune gravă și necesită tratament psihologic și psihiatric.

O persoană este diagnosticată cu anxietate generalizată atunci când prezintă simptome de îngrijorare incontrolabilă, excesivă pentru mai mult de șase luni consecutive. Acești pacienți vor prezenta o serie de simptome fizice, emoționale și psihice, incluzând următoarele:

Preocupări iraționale sau nerealiste

Iritabilitate

Furie

Dureri musculare

Tensiunea corpului

Dureri de cap

Dificultati de concentrare

Memorie slabă

Greaţă

Dureri de stomac

Probleme cu somnul

Tremurâturi

Ritm cardiac accelerat

Anxietatea generalizată este doar una dintre formele de anxietate existente.

 

Apelați la un psiholog bun din Iasi !

 Dacă sunteți în căutarea unui psiholog bun din Iasi, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.