Psiholog Iasi, Diferența dintre ambiția sanatoasa și ambiția oarbă

 

Psiholog Iasi, Diferența dintre ambiția sanatoasa și ambiția oarbă

 

Diferența dintre ambiția sanatoasa și ambiția oarbă consta in modul în care va atingeti obictivele. Fiecare are obiective de viață și visează să si le îndeplinească; modul în care iti îndeplinești acele dorințe este la fel de important ca si atingerea obiectivelor în sine. Ambiția este în centrul fiecărei călătorii în viață și sunt multe de învățat, pe măsură ce lucrezi pentru atingerea obiectivelor tale. Pe de altă parte, ambiția orbă nu este decât o cursă sălbatică către rezultat, care nu tine cont de evenimentele și experiențele intalnite de-a lungul drumului.

În mod ideal, cariera și visele tale ar trebui să-ți aducă fericire. Dacă urmărirea obiectivului final te face nefericit, este timpul pentru o schimbare. Viața nu este construita din realizari arbitrare; este vorba de a schimba, de a învăța și de a face o diferență în jur. Focusul ambiției sănătoase ar trebui să fie pe tine și pe cei din jurul tau. Ambiția oarba te impiedica să îi vezi pe cei din jurul tău, și să înțelegi impactul tău asupra lumii.

Mai mult, ambiția orbă nu este sănătoasă psihic sau fizic. Alegerile pe care le faci atunci când ești orbit de ambiție nu influenteaza doar situația ta financiară sau statutul profesional; aceasta ambitie te poate îmbolnăvi, pentru că provoacă stres. Stresul este extrem de nociv. Poate fi neobservat ani de zile, punându-vă în pericol sanatatea. Decizia de a neglija sănătatea poate fi determinata de o ambiție oarbă.

Ambiția în sine nu te va face să te îmbolnăvești, ci ignorarea ta și a nevoilor tale. Atunci ambiția devine oarbă. Uneori, vorbind cu cineva despre obiectivele tale de viață te poate ajuta să iei decizii mai bune. Există întotdeauna mai multe modalități de a duce la bun sfârșit lucrurile, iar o perspectivă exterioară poate dezvalui alte opțiuni.

Ambiția oarbă poate îngreuna constientizarea problemelor și înțelegerea realista a situatiei . Cu toate acestea, nu este niciodată prea târziu pentru a vă schimba. Chiar și micile schimbări pot face o mare diferență.

Ambiția orbă este dorința de a reuși fără a-i lua în considerare pe ceilalți și, în cele din urmă, fără a te lua in considerare pe tine. Cum o puteti evita? Găsiți echilibrul. Este în regulă să faci o pauză sau să-ți faci timp pentru tine și cei dragi.

Dacă vă luptați să găsiți acest echilibru sau dacă aveți decizii dificile de luat, poate fi util să solicitați sfaturi. Uneori, o perspectivă exterioară poate fi de ajutor.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.