Psiholog Iasi, Despre fericire
Un cercetător american, autor și avocat al psihologiei pozitive, Shawn Achor, definește fericirea drept "bucuria pe care o simțim atunci când ne străduim pentru a evolua". Într-un interviu acordat revistei Forbes, el a explicat cum a apărut interesul său față de subiectul fericirii umane.
Cuvintele sale: "Am devenit fascinat de etica creștină și budistă, în mod specific, modul în care vedeți lumea schimbă acțiunile voastre ... Înainte ca cineva să-și schimbe fericirea, sănătatea sau succesul, ei construiesc mai întâi o imagine a lumii. Realitatea dvs. mentală vă prezice capacitatea de a crea schimbări pozitive. "
Potrivit lui Achor, optimismul și speranța preced fericirea. Pentru a vă concentra gândurile asupra fericirii, vă puteți pregăti mintea pentru a include fapte reale. Amintiți-vă de exemplul frecvent al paharului pe jumătate plin sau gol, în funcție de percepția privitorului.
Achor explică de ce este important să cultivăm o gândire pozitivă pentru o experiență mai bună a vieții: "Pe baza acestei cercetări, cel mai bun mod de a vă schimba realitatea este să vă dați seama mai întâi de faptul că există mai multe realități din care ați putea alege. O realitate poate duce la blocaj, cealaltă la schimbare pozitivă ".
Achor recunoaște că fericirea este ușoară în vremurile bune. El definește "zgomotul" vieții ca orice informație externă sau internă care te distrage din a face schimbări pozitive - mai întâi pe plan intern și apoi pe plan extern.
Un bun exemplu ar știrile negative. Urmărind aceste știri, înclinăm balanța spre negativ în mintea noastră, astfel încât un remediu ușor ar fi să nu ne angajăm în acest comportament. Dar circumstanțele personale? Cum vă schimbați gândirea într-o situație negativă dn viața voastră, cum ar fi, de exemplu, lipsa unui loc de muncă? În această situație, Achor vorbește despre schimbarea mentalității. Cercetările arată că, indiferent de mediul sau de educația voastră, veți fi mereu blocați în aceeași situație, dacă nu faceți schimbări pozitive conștiente în mentalitatea și obiceiurile voastre.
El citează cercetările care demonstrează că schimbările minime din obiceiurile dvs. zilnice, pot avea un efect enorm asupra rezistenței dvs. personale, și a forței interioare.
E impresionant, dar nu este această abordare prea optimistă și naivă? Cum poate această abordare să ajute o persoană aflată într-o situație dificilă? Achor spune că fericirea nu este credința că totul este minunat, ci este mai degrabă convingerea că schimbarea pozitivă este posibilă. Micile victorii mentale vor deveni în cele din urmă o "cascadă de succes bazată pe schimbări pozitive".
Achor subliniază că, potrivit cercetării, veți avea cu 23% mai multă energie mentală în timp ce vă aflați într-o situație stresantă, dacă mentalitatea dvs. este pozitivă. Veți avea, de asemenea, o productivitate de 31% mai mare, cu 40% mai multe șanse de a obține o promovare și, pe termen lung, veți avea o viață mai bună.
Se pare că ceea ce Rumi afrimă, este adevărat: "Cea mai mică fântână din tine este mai bună decât un râu înfloritor din afară."
Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelati la un psiholog bun din Iasi!
Dacă doriți să deveniți o persoană pozitivă, apelați la un psiholog bun, care vă va îndruma în acest sens.Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.