Psiholog Iasi, Depresia la barbati

 

 

Psiholog Iasi, Depresia la barbati

 

 

Depresia vă împiedică să vă trăiți viața de zi cu zi.  Multe persoane care suferă de probleme de sănătate mintală nu obțin un diagnostic datorită  faptului că nu recunosc simptomele. Simptomele și semnele depresiei la bărbați pot fi diferite de cele ale femeilor.

Semne de depresie la bărbați

Unele dintre aceste simptome se regăsesc la ambele sexe. Dar, unele dintre ele sunt indentificate mai frecvent la bărbați. Înțelegerea modului în care depresia se manifestă la bărbați îi va ajuta pe aceștia  să conștientizeze suferința, și să caute ajutor de specialitate.

Dacă recunoașteți aceste simptome, apelați la un psiholog. Nu trebuie să suferiți în tăcere. Există multe opțiuni de tratament eficiente.

Schimbarea obiceiurilor de somn

Acest simptom al depresiei se poate manifesta în două moduri: insomnie sau hipersomnie. În primul caz pacientul doarme prea mult, în al doilea el nu se poate odihni suficient. Chiar dacă obiceiurile de somn nu s-au schimbat, subiecții  se pot simți obosiți fizic, mental și emoțional.

Pierderea interesului pentru activitățile obișnuite

Dacă vă luptați cu depresia, este ușor să pierdeți interesul pentru activitățile care înainte vă bucurau. Este dificil să vă păstrați un loc de muncă fără energia mentală și fizică care vă menține performanța constantă a muncii. Dacă suferiți de depresie, este necesar să discutați cu departamentul de resurse umane despre situație. De asemenea, puteți pierde interesul pentru hobby-uri și pentru persoanele dragi.

Iritabilitate și furie

Depresia nu se manifestă doar prin tristețe. La bărbați, depresia se manifestă deseori prin furie și iritabilitate.

Dificultăți de concentrare

Din cauza depresiei, subiecții se concentrează mai greu, și uită mai repede. Mentinerea intereseului asupra sarcinii  devine din ce in ce mai dificilă.

Durere fizică și problemele digestive

Nu există nicio îndoială că sănătatea mintală este strâns legată de sănătatea voastră fizică. Anumite simptome fizice pot fi un indice al depresiei. Acestea includ simptome precum dureri cronice de spate, dureri de cap și de stomac. Depresia are un efect fizic asupra corpului. Simptomele depresive precum stresul, anxietatea și vinovăția pot dăuna semnificativ sistemului digestiv

Gândurile de sinucidere

Ideația autolitică este un simptom frecvent întâlnit în depresie. Dacă aveți gânduri suicidare, apelați imediat la un psiholog sau la un psihiatru.

 Nu suferiți în tăcere

 Dacă recunoașteți oricare dintre aceste semne de depresie la dvs., sau la altcineva, este necesar să căutați ajutor de specialitate. Apelați la un psiholog bun.

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.