Psiholog Iasi, Ce este depresia existentiala?

 

Psiholog Iasi, Ce este depresia existentiala?

 

Toți știm că depresia este o tulburare psihică  gravă. Dacă suferiți de depresie, și nu apelați la tratament, viața dvs. va fi sever afectată. Există multe tipuri diferite de depresie. Diferențele dintre tipurile de depresie pot fi semnificative, și toate au consecințe negative asupra vieții individului.

Depresia este unică pentru fiecare individ. Deși persoanele care suferă de depresie pot avea simpotome  asemănătoare, problemele care generează depresia sunt unice. Esențial este să înțelegem  că depresia este  dificil de rezolvat, și că tratamentele trebuie să fie specifice fiecărui individ, pentru a fi eficiente.

Un tip de depresie cu care unii oameni se confruntă este cunoscută sub numele de depresie existențială. Acest tip de depresie este mai greu de depistat deoarece este generată de o gândire filozofică. Adesea, persoanele care suferă de depresie existențială  trăiesc un profund sentiment de deznădejde și inutilitate în raport cu viața. Uneori ei simt că viața nu are nici un sens. Dacă viața este lipsită de sens, atunci poate fi dificil pentru ei să găsească motivația și energia necesară pentru a o continua.  Criza existențială  este destul de gravă, astfel  încât cei care suferă de ea ar trebui să caute ajutor imediat.

Pentru a înțelege cu adevărat depresia existențială, trebuie să înțelegem ce gândesc acești pacienți. Tema gândurilor poate fi  religia, relațiile personale, și multe altele. Firul comun între diferitele tipuri de probleme de depresie existențială este că acestea sunt probleme fără un răspuns clar, întrebările sunt retorice.

De exemplu, o persoană care suferă de acest tip de depresie se poate întreba dacă Dumnezeu există.  Întrebările filosofice sunt, prin natural lor, fără răspuns .

 Uneori, indivizii foarte inteligenți se luptă cu depresia existențială. Ei au probleme în a rămâne  ancorați  în realitatea fizică. Ne putem pune întrebări filozofice, dar, în acelați timp nu trebuie să ne lăsăm afectați de absența răspunsurilor clare.

 Dacă vă confruntați cu depresia existențială, atunci ocuparea minții  cu aspecte pragmatic, reale,  este una dintre cele mai bune modalități de a o gestiona. Nu vă acordați timp să vă faceți griji cu privire la aceste problem filozofice, și veți constata că vă veți simți mai bine.

Ce cauzează depresia existențială?

Cauza acestui tip de depresie nu este precisă. Uneori este cauzată de schimbări de viață. Când pierdem pe cineva apropiat , este posibil să ajungem să ne gândim obsesiv la moarte. A ne gândi la moarte și a analiza inevitabilitatea acesteia, poate duce la depresie existențială. Uneori, chiar dacă lucrezi prea mult și nu vezi niciun beneficiu real, poate duce la acest tip de depresie.

 Se poate presupune că cauza depresiei existențiale este fie nefericirea față de starea lumii, fie neliniștea cu privire la întrebarea de ce lumea este așa cum este. A fi prins în acest tip de depresie este contraproductiv, și este necesar să  scăpați de aceste sentimente cât mai curând posibil.

Cum poate fi tratată depresia existențială?

Tratamentele pentru acest tip de depresie sunt aceleași ca și în cazul altor tipuri de depresie.

Studiile au demonstrat că rezultatele optime sunt obținute prin îmbinarea psihoterapiei cu farmacoterapia.

Sunteti in cautarea unui psiholog sau psihoterapeut bun din Iasi?

Dacă considerați că suferiți de această tulburare, nu ezitați să apelați la un psiholog și la un psihiatru. Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă stă la dispoziție pentru a vă oferi susținere și îndrumare în problema cu care vă confruntați.