Psiholog Iasi, De ce mă simt deprimat?

 

 

Psiholog Iasi, De ce mă simt deprimat?

 

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Stanford au dorit să afle de ce uneori oamenii se simt deprimați perioade lungi de timp. Ei au descoperit că cel puțin 10% din populatia din Statele Unite va suferi o tulburare depresivă majoră, la un moment dat.

De asemenea, au stabilit că depresia majoră apare de două ori mai des la femei decât la bărbați. Cercetătorii Stanford au descoperit o corelatie intre principalele cauze ale depresiei si factori genetici, fizici și psihologici.

În timp ce cercetările sunt inca neclare cu privire la cauza exactă a depresiei, se presupune că genetica joacă un rol determinant în depresia majoră, în aproximativ 40% până la 50% din cazuri.

Dacă ați fost diagnosticat cu depresie, există șanse semnificative ca și altcineva din familia dvs. să sufere de depresie. Pe langa cauzele genetice, pot exista si cauze fizice, sau cauze de natura emotionala.

Indiferent de cauză, este important să solicitați ajutor, astfel încât să puteți începe tratamentul potrivit, cât mai repede posibil.

 

Care sunt semnele și simptomele depresiei?

Semnele precoce ale depresiei pot aparea treptat, și, lasate netratate, acestea se pot agrava în timp. Dacă aveți stari copleșitoare de tristețe, ar trebui să solicitați ajutorul unui psiholog sau al unui psihiatru. Dacă depresia durează mai mult de două săptămâni, este un un motiv in plus pentru a solicita ajutor profesional.

Ai probleme de concentrare? Ai probleme cu somnul și ești obosit tot timpul? Ai sentimente constante de vinovăție, lipsă de valoare, neputință, pesimism sau lipsă de speranță? Esti nelinistit si iritabil? Ai simptome fizice care nu dispar nici după tratament? Simti un gol interior? Ti-ai pierdut interesul pentru activitatile care te bucurau inainte? T-ai gândit la sinucidere sau ai încercat să te sinucizi?

Acestea simptome ale depresiei. Ajutorul este disponibil. Recunoașterea simptomelor depresiei este primul pas in procesul de vindecare.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.